Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Projekti

Projekti Višje strokovne šole Šolskega centra Novo mesto

MUNERA3

Živimo v času, ko so nenehne spremembe postale del našega vsakdana. Vsi poznamo pojme, kot so: digitalizacija, robotizacija, avtomatizacija, industrija 4.0 ali 5.0, start-upovska ali novodobna industrija ter generacija milenijcev in generacija Z. S tem pa narašča tudi potreba po kvalitetnem in ustrezno usposobljenem kadru. Skoraj sleherni dan se moramo naučiti kaj novega, da lahko tem spremembam in trendom sledimo. Glavni namen projekta je zmanjšati neskladja med usposobljenostjo zaposlenih in potrebami trga dela.

munera3

Erasmus +

Cilji in aktivnosti mednarodnega sodelovanja se vključujejo v razvojno strategijo šole kot eden izmed glavnih dejavnikov in temelji na dejstvo, da vsi skupaj »veslamo« v isto smer. Mednarodno sodelovanje spremlja razvoj Višje strokovne šole Novo mesto od leta 1996, ko je začela delovati. Od takrat uspešno sodeluje v okviru Evropskih programov, kot sta Leonardo da Vinci, Phare in Erasmus, ter Erasmus +.
V okviru projekta Erasus + tečeta dve dejavnosti:

Mobilnost študentov: Europraksa - praksa na malo drugačen način

EUROPRAKSA je pojem s katerem se srečuješ na naši šoli. To je sinonim za »izvajanje tri mesečnega praktičnega izobraževanja študentov Višje strokovne šole v tujini«.
Ta pojem predstavlja dodatno motivacijo v sistemu izobraževanja. Pri EUROPRAKSI ne gre samo za pridobivanje praktičnih izkušenj in utrjevanje znanja tujih jezikov, gre za celotno doživljanje načina življenja in dela v deželi gostiteljici ter spoznavanje njene kulture, za prilagoditev študentov novim in drugačnim življenjskim ter delovnimi razmerami, za uporabo tujih jezikov v stroki.

Individualna mobilnost predavateljev

Individualna mobilnost predavateljev je namenjena mednarodni izmenjavi, oz. obisk partnerskih šol in podjetji.

SHVET

Šolski center Novo mesto, sodeluje v projektu »Razvoj visoko usposobljenih kadrov za pametne zgradbe«. V projektu iz Slovenije sodeluje poleg nas še Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško in Center za poklicno izobraževanje. Nosilec projekta je Obrtničko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih Zagreb. Na Hrvaškem sodeluje v projektu še Fakultet elektronike i računstva. V projektu je tudi sosednja država Italija. Italijo predstavljata partnerja Ecipa Scarl in Centoform srl.