Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

program Kozmetika

Študentke kozmetike na vajah v termah v Dolenjskih Toplicah

Za študentke 2. letnika kozmetike so 6. in 7. marca v Termah Krka, d. o. o. pripravili strokovno predavanje in praktične vaje za dejavnosti s področja gibanja, zdrave prehrane in sproščanja. Študentke so se seznanile, katere programe izvajajo za njihove goste. Velnes terapevtka, gospa Katja Žugman, je pripravila praktične vaje za sproščanje in vitalnost, in sicer:  čuječnost, zvočna kopel, kromoterapija. Študentke so aktivno sodelovale pri vajah  in iz term odšle s spoznanjem, da je za  stranke poleg dobro izvedenih kozmetičnih storitev pomembna tudi sprostitev, ki vpliva na njihovo celostno dobro počutje.


1DT

1DT

DT3

DT1


V višješolskem strokovnem programu KOZMETIKA tudi vsebine VELNESA

Študentke kozmetike se v času izobraževanja seznanijo z osnovami velnesa pri predmetu svetovanje za dobro počutje. V 2. letniku lahko izberejo modul velnes oz. zdrav življenjski slog, pri katerem se tudi praktično srečajo z vsebinami zdrave prehrane, telesnega gibanja, duševnega velnesa in sprostitve.  Na šolo pogosto povabimo strokovnjake, da predstavijo vsebine s področja sproščanja, kot je tudi joga.

Delavnico joge je za študentke izvedla Zdenka Kavčič, profesorica športne vzgoje, učiteljica hatha joge in hormonske joga terapije. Študentke je s svojo strokovnostjo, umirjenostjo in  pozitivno energijo popeljala, da so teoretično in praktično spoznale koristi joge na počutje. Poudarila je pomen dihanja in dihalnih vaj proti stresu. Naučile so dihalnih vaj za sprostitev in umiritev telesa ter izvedle vadbo joge.


joga 1

joga 2

joga 3

joga 4

joga 5

joga 6


Strokovno predavanje o duševnem zdravju

Za študente naše šole smo organizirali predavanje o duševnem zdravju, ki ga je izvedla Nastja Salmič Tisovec, univ. dipl. psihologinja iz  NIJZ Novo mesto. Povedala je, da ima s področja duševnega zdravja bogate izkušnje in  sodeluje v programu MIRA. To je nacionalni program duševnega zdravja v Republiki Sloveniji, ki celovito ureja področje duševnega zdravja. Duševno zdravje je bistveno in neločljivo povezano z našim celovitim zdravjem, saj le-to pomeni dinamično ravnovesje telesnih in duševnih prvin, ki so osnova za dobro, zadovoljno in uspešno delovanje. Ker zdravstvena statistika kaže porast števila zunajbolnišničnih obravnav in izdanih psihotropnih zdravil že med otroci in mladostniki, je podrobno predstavila, kako posamezne motnje in bolezni dovolj zgodaj prepoznati ter kje poiskati ustrezno strokovno pomoč.


1duševno zdravje


3duševno zdravje


4duševno zdravje


2duševno zdravjeIzvedba tečaja vihanja obrvi in trepalnic


Stranke v kozmetičnih salonih pogosto želijo načine ličenja, ki so obstojni več časa. Tak način je tudi oblikovanje oz. vihanje obrvi in trepalnic (laminacija). Postopek za oblikovanje obrvi poteka tako, da dlačice kozmetičarka naravno oblikuje s pomočjo serumov in s posebnimi tehnikami krtačenja ter s tem ohranja več tednov njihov naraven videz.

Ker so v anketah, ki jih izpolnijo mentorji na praktičnem izobraževanju, predlagali, da bi študentke kozmetike že v času šolanja pridobile dodatna znanja s tega področja, smo v sodelovanju s podjetjem Akademija Elitna kozmetika za študentke 1. in 2. letnika naše šole konec leta 2023 pripravili  tečaj v dveh delih: začetni  tečaj vihanja obrvi in trepalnic.

Študentke so bile navdušene nad novim pridobljenim praktičnim znanjem.

IMG 20240105 092304


IMG 64e2b35dcde6221d90a3402e36a52ea6 V (2)


IMG d3df03cfe91115a26a0b5a7a2e3e98df V

IMG 59a080cca9748f7ace2fdf5f325db45c V

IMG cd4393ce362235b76960ce47a5f81c37 V

Specialna pedukura na Višji strokovni šoli

V sklopu izbirnega modula študentke 2. letnika kozmetike pridobivajo dodatna znanja, ki so pomembna za kvalitetno izvedene storitve pedikure zahtevnejši stanj na nogah. Tako so se na začetku najprej seznanile z novim proizvodom Clinisept, katerega je predstavil Hrvoje Reil, dr. med. ter celotno linijo Podobrace, ki sedaj že uspešno uporabljajo. Linijo Podobrace skupaj s predstavitvijo namestitve nohtne sponke je predstavila Karmen Perko iz kozmetičnega salona  Pedimed. Mojca Janežič iz Akademije Studio lepota pa je predstavila Nora sponko s katero odpravljamo tudi težave vraščenega nohta. Težave z nohtom rešujemo tako, da v primeru poškodovanega nohta le tega popravimo z izdelavo nohtne protetike. Linijo nohtne protetike LCN je predstavila Janja Jeršin. V sklopu zahtevnejše pedikure je potrebno imeti tudi znanje za delo s sladkornimi bolniki, specifiko je podrobneje predstavila Romana Praprotnik. Izpopolnjevanje pri tem predmetu je doseglo svoj namen, ker vsa ta znanja naše študentko uspešno uporabljajo pri svojem delu, ko gostimo zunanje modele z različnimi težavami.

9

8

7

6

4

3

1

5


Strokovno predavanje o začetku karierne poti za kozmetičarke
Svoje dolgoletne izkušnje dela s kozmetičarkami in kozmetičnimi saloni študentkam 1. in 2. letnika programa Kozmetike predstavi Evgen Gec.

Študentke 1. letnika spoznajo posamezne poudarke komuniciranja s strankami, zaposlenimi in delodajalci. Predstavi se jim prednosti in pasti zaposlovanja ter primeri iz vsakdanje prakse, na osnovi katerih se pridobi vpogled na priložnosti, ki jih ponuja kozmetična stroka. Študentke 2. letnika pa se seznanijo, kako bodo lažje pridobile zaupanje pri delodajalcih, večjo kredibilnost pri strankah, dodatno sigurnost pri praktičnem delu ter dobijo napotke o tem, kako sebe za uspešno opravljeno delo vrednotiti.


20231109 121526 (1) 


  20231109 121302 (1)