Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Varstvo okolja - Novo v 2024

naziv strokovne izobrazbe: inženir varstva okolja  / inženirka varstva okolja 

oblika študija: redni in izredni študij

______________________________________________________________________________________

V programu Varstvo okolja se prepletajo interdisciplinarna znanja, ki naslavljajo dve temeljni področji: neposredno tehnično varovanje ter upravljanje in gospodarjenje s posameznimi elementi okolja (vode, zrak, tla) ter implementiranje smernic trajnostnega razvoja in izvajanje strategij krožnega gospodarstva, kar je podlaga za nadaljnje usvajanje kompetenc, ki jih bodoči diplomanti imajo možnost pridobiti v obveznem in izbirnem delu novega izobraževalnega programa Varstvo okolja. V skladu z novimi izhodišči za pripravo višješolskih študijskih programov, je v program uveden odprti kurikul, ki višjim šolam daje možnost vključevati in razvijati kompetence, ki jih potrebuje lokalno okolje in gospodarstvo. 

V pripravo programa so bila vključena večja podjetja, ki so zaznala potrebo po pridobivanju novih znanj s področja trajnostnega razvoja, krožne ekonomije in trajnostnega poročanja. Povezali smo se s Štajersko gospodarsko zbornico, ki je do podobnih ugotovitev prišla na podlagi različnih aktivnosti, npr. aktivnosti  projekta SRIP Krožno gospodarstvo. Pri nastajanju programa so sodelovali tudi predstavniki naslednjih podjetij: Krka, d. d., Revoz d. d. Novo mesto, Komunala Novo mesto d. o. o., Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano Novo mesto, CeROD d. o. o., Mestna občina Novo mesto, Komunala Slovenska Bistrica d. o. o., Komunala Novo mesto d. o. o., Komunalno podjetje Vrhnika d. o. o., Palfinger d. o. o., Energetsko podnebno agencijo za Podravje, Delta plan d. o. o. itd., ki v bodočih diplomantih programa Varstvo okolja vidijo strokovnjake, ki bodo kos nalogam, ki jih zahtevajo delovna področja varstva okolja, evropske smernice in zakonodaja.

SLika
Vir slike: https://www.shutterstock.com/image-photo/earth-day-environment-green-globe-forest-2285503199Predstavitev praktičnega izobraževanja v NLZOH


www na odlagališču nas je direktorica povabila tes


www ogled čistilne naprave Celje   prvi objekt v S


www ogled ribje steze kot premostitev višinske raz


www ogled vetrne elektrarne (VE) Razdrto


www Skupinska slika 20 generacije prograna VOK


www študenti na ogledu presihajočih Pivških jezer


www tradicionalna predaja ključa na marčevski eksk


VOK Krozno gospodarstvo 2018 7Terenske vaje 1VOK 2017 18 4DSC 0005Študijski program Varstvo okolja in komunala, v katerega smo vpisovali do vključno študijskega leta 2023/24, si lahko ogledate na povezavi.