Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Programi

V letu 2008/09 smo prvič pričeli s tako imenovano bolonjsko shemo.  Izvajamo študijske programe: Strojništvo, Varstvo okolja in komunala, Logistično inženirstvo, Elektronika, Informatika,  Lesarstvo, Kozmetika in od leta 2019 tudi Mehatroniko. V študijskem letu 2021/22 bo študijski program Elektronika nadomestil prenovljeni program Elektrotehnika.

wordle1

Vsi programi se izvajajo kot redni in izredni študij, razen študijskega programa  Logistično inženirstvo, kjer rednega študija ne izvajamo. Študij na daljavo izvaja program Strojništvo na dislokaciji Murska Sobota. Ti prenovljeni programi vam omogočajo, da v dveh letih pridobite ustrezna znanja in nove naslove inženirjev izbranih programov.

V okviru bolonjskih programov je novost prenovljenih programov ECTS (European Credit and Accumulation Transfer System), to je sistem kreditnih točk za ovrednotenje skupne obremenitve študenta za vsak predmet posebej in v celotnem programu. S tem je omogočena primerljivost, pa tudi prehajanje med izobraževalnimi ustanovami.

Na naši šoli že vrsto let posebej negujemo mednarodno sodelovanje predvsem mednarodno mobilnost študentov v okviru programa Europraksa (več: https://www.sc-nm.si/vss/o-soli/mednarodno-sodelovanje/mobilnost-studentov ) .

Z zadovoljstvom ugotavljamo, da je zaposlitev naših diplomantov odlična, nezaposlenosti praktično ni, povpraševanje po naših študentih pa je celo večje od njihovega števila.
Podrobnejša predstavitev programov bo predstavljena na informativnih dnevih  12. in 13. februarja 2021.

Veselimo se srečanja z vami, ko vas bomo lahko pozdravili kot nove člane Višje strokovne šole Novo mesto.