Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

program Lesarstvo


Za študente programa Lesarstvo smo organizirali  dvodnevno strokovno ekskurzijo v Urbino v Italiji, in sicer smo si ogledali podjetje Biesse Group. Predstavili so nam podjetje, udeležili smo se tudi predavanja, kjer je bil poseben poudarek na sistemu 4.0, predstavitvi BSoft (BSolid - programska oprema za programiranje in upravljanje strojev/skupin strojev). Ogledali smo si tudi proizvodnjo ter demo sobe, kjer smo bili seznanjeni z različnimi tehnologijami. V podjetju Biesse proizvajajo CNC-stroje za izdelavo vseh vrst izdelkov iz lesa. Najbolj atraktiven je CNC ROVER, ki ga odlikuje izjemna natančnost, zagotavlja čisto površino in omogoča obdelavo debelih elementov. Poleg klasičnega Roverja proizvajajo tudi ROVER B FT (nesting), ki se ponaša s hitrostjo izdelave, avtomatskim nalepljanjem nalepk itd. Med njihove izdelke spadajo tudi kakovostne robne lepilke STREAM, ki zagotavljajo visoko pretočnost in natančnost.

V okviru ekskurzije smo obiskali tudi podjetje IMAB Urbino, ki ima že kar 50 let izkušenj v proizvodnji pohištva. Tehnološka inovacija je eno pomembnih strateških sredstev podjetja IMAB. Danes je digitalna integracija, ki temelji na industriji 4.0, izziv, s katerim se vsak dan soočajo z odločno in veliko naložbo. Na proizvodni strani poleg integriranih programskih paketov za spremljanje in sledenje proizvodnji (SMART PRODUCTION) uvajajo programsko opremo za simulacijo, zaporedje in pilotno proizvodnjo prek sistemov za avtomatsko ravnanje z materialom (IoT).

Ekskurzijo smo zaključili z obiskom enega od bližnjih mest, kjer smo izkoristili možnost spoznati italijansko kulturo in utrip življenja.

viber image 2023 04 03 11 01 07 542

1680167467149

1680167467717