Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Strokovno delo

V skladu z Zakonom o višjem strokovnem izobraževanju mora šola opravljati razvojne naloge na svojem strokovnem področju, s čimer zagotavlja aktualnost in uporabnost znanj, ki jih študenti tekom izobraževanja dobijo. Na Višji strokovni šoli sledimo ne le sodobnim trendom na področju izobraževanja, temveč v povezavi z lokalnim in širšim gospodarstvom skrbimo, da so v študijskem procesu zastopane nenehno posodobljene vsebine, ki omogočajo poglabljanje sistematičnega strokovnega znanja za doseganje višje stopnje strokovnosti in omogočajo takojšnjo vključevanje diplomantov v delovne procese pri delodajalcih.

V Strateškem načrtu Višje strokovne šole za obdobje 2016-2021 smo si kot enega ključnih strateških opredelitev zadali strokovno in razvojno odličnost, ki jo šola v veliki meri izkazuje preko diplomskih nalog, projektnega sodelovanja, strokovnih predavanj vabljenih strokovnjakov ter strokovnih ekskurzij. Za lažjo koordinacijo vseh dogodkov smo leta 2017 na šoli ustanovili Skupino za strokovno in razvojno odličnost.


Skupina je v zadnjih štirih letih izpeljala nekaj odmevnih projektov:
  • tehnološko-inovativna dogodka INNOVA v letih 2018 in 2019 (zadnji je potekal v obliki mednarodne konference), na katerih smo študentom, predavateljem in gostom predstavili  ključne tehnološke trende na področjih elektronike, informatike in strojništva, na tematiko Industrija 4.0, 3D Print in Merilna tehnika. Več na: INNOVA 2019 oz. INNOVA 2018.
LAstniski

INNOVA 2019 (31)  INNOVA 2019 (33)


  • plakati na hodnikih in stopnišču Višje strokovne šole, ki odražajo strokovno-raziskovalno delo diplomantov.
Na šoli vsako leto izvedemo nekaj strokovnih predavanj in strokovnih ekskurzij.

Predavanje o Kompozitnih materialih za študente strojništvaPrihodnost elektroenergetskega sistema za študente 2. letnika programa ElektronikaSpecialni izdelki iz tvoriv in lesa – Hiše na vodi

IMG 20181217 113158

Predavanje prof. dr. Tomaža Katrašnika na temo zelene mobilnosti: Cestni promet prihodnosti

Predavanje dr. Borisa Cenčiča Uporaba laserja v kozmetiki in medicini

20191126 130543 rot5