Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Strokovno delo

V skladu z Zakonom o višjem strokovnem izobraževanju mora šola opravljati razvojne naloge na svojem strokovnem področju, s čimer zagotavlja aktualnost in uporabnost znanj, ki jih študenti tekom izobraževanja dobijo. Na Višji strokovni šoli sledimo ne le sodobnim trendom na področju izobraževanja, temveč v povezavi z lokalnim in širšim gospodarstvom skrbimo, da so v študijskem procesu zastopane nenehno posodobljene vsebine, ki omogočajo poglabljanje sistematičnega strokovnega znanja za doseganje višje stopnje strokovnosti in omogočajo takojšnjo vključevanje diplomantov v delovne procese pri delodajalcih.

Skupina za strokovno in razvojno dejavnost si zato prizadeva za  strokovno in razvojno odličnost, ki jo šola v veliki meri izkazuje preko diplomskih nalog, projektnega sodelovanja, strokovnih predavanj vabljenih strokovnjakov ter strokovnih ekskurzij.Skupina je v zadnjih letih izpeljala nekaj odmevnih projektov:
  • med aprilom in majem 2024 bomo izvedli dogodek INDUSTRIJA X  predvsem z namenom delitve strokovnih spoznanj s področja informatike, mehatronike, elektrotehnike in strojništva. Strokovnjaki iz tujine in Slovenije bodo vabljeni k predstavitvi svojih dobrih praks. Šola si prizadeva slediti novostim in jih čim bolj transparentno vključevati v študijski proces.
  • Inštalacije v pametnih zgradbah – v januarju 2020 smo izvedli 1. mednarodno konferenco tega področja, ki je nastala kot plod tesnega sodelovanja z mednarodnimi partnerji iz treh evropskih držav (Slovenije, Hrvaške in Italije) in partnerji iz gospodarstva, s katerimi sodelujemo v mednarodnem projektu. Namen konference je bil povezovanje in sodelovanje med gospodarstvom in izobraževalnimi inštitucijami v Sloveniji in mednarodnem okolju na področju izobraževanja in usposabljanja strokovnjakov za pametne stavbe. Na konferenci so sodelovali predstavniki petih izobraževalnih inštitucij ter sedmih podjetij, kateri so predstavili model pametnih zgradb in posameznih prostorov v njih, strojno opremo in inštalacije v taki zgradbi ter primere že postavljenih pametnih zgradb na območju sodelujočih držav.
naslovnica

Smart H 05 m

IMG 8541
  • tehnološko-inovativna dogodka INNOVA  (zadnji je potekal v obliki mednarodne konference), na katerih smo študentom, predavateljem in gostom predstavili  ključne tehnološke trende na področjih elektronike, informatike in strojništva, na tematiko Industrija 4.0, 3D Print in Merilna tehnika. Več na: INNOVA 2019 oz. INNOVA 2018.
LAstniski

INNOVA 2019 (31)  INNOVA 2019 (33)Na šoli vsako leto izvedemo nekaj strokovnih predavanj in strokovnih ekskurzij.

Predavanje o Kompozitnih materialih za študente strojništvaPrihodnost elektroenergetskega sistema za študente 2. letnika programa ElektronikaSpecialni izdelki iz tvoriv in lesa – Hiše na vodi

IMG 20181217 113158

Predavanje prof. dr. Tomaža Katrašnika na temo zelene mobilnosti: Cestni promet prihodnosti

Predavanje dr. Borisa Cenčiča Uporaba laserja v kozmetiki in medicini

20191126 130543 rot5