Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

program Strojništvo


FERRARI in LAMBORGHINI strokovna ekskurzija programa STROJNIŠTVO

Študenti strojništva smo bili 8. 9. in 10. marca 2024 na strokovni ekskurziji v Italiji v mestu Modena. Ogledali smo si tovarno in muzej proizvajalca športnih avtomobilov Ferrari in Lamborghini. Ogledali smo si tudi mestni središči ter kulturne in zgodovinske znamenitosti Verone in Modene.

Ferrari S.p.A. je italijansko podjetje, ki proizvaja športne avtomobile v mestu Maranello. Podjetje je leta 1929 ustanovil Enzo Ferrari. Sprva je bilo podjetje usmerjeno v izdelavo dirkalnih avtomobilov. Sponzoriral je voznike in proizvajalce dirkalnih avtomobilov, preden se je usmerilo v proizvodnjo športnih avtomobilov za cestno uporabo leta 1947 kot Ferrari S.p.A.. Podjetje ima v lasti tudi zasebno dirkalno stezo Fiorano Circuit. Trenutni predsednik Ferrarija je Benedetto Vigna.


FB IMG 1711452902128

FB IMG 1711452905653

FB IMG 1711452909428

FB IMG 1711452914857

FB IMG 1711452897186Strokovn eksurzije v podjetje Belimed Life ScienceŠtudenti 2. letnika programov mehatronike in strojništva so se v okviru predmeta Računalniško podprte tehnologije oz. računalniško podprta proizvodnja v ponedeljek, 27. novembra 2023   udeležili strokovne eksurzije v podjetje Belimed Life Science, ki s svojimi procesnimi rešitvami za čiščenje, dezinfekcijo in sterilizacijo zagotavlja, da so izdelki v farmacevtski, biofarmacevtski, laboratorijski in kozmetični industriji sterilni in čisti. Podjetje se osredotoča na procesne rešitve za posamezne stranke, ki jim nudijo tudi nadgradnje obstoječih sistemov, razvoj dodatne opreme in obsežne kvalifikacijske dejavnosti. Globalna servisna mreža zagotavlja zanesljivost naših sistemov in omogoča, da se v vsakem trenutku odzovejo na potrebe strank. Ekskurzija bo organizirana v okviru študijskega programa, kjer bodo študentje imeli priložnost spoznati najnovejše tehnologije in inovacije s področja razvoja in proizvodnje pomivalnih strojev za Life Science industrijo. Med obiskom podjetja bo za študente organizirano predavanje in predstavitev s strani izkušenih strokovnjakov s področja strojništva in mehatronike. Poudarek bo na mehatroniki in strojništvu v Life Science industriji. Poleg teoretičnega znanja bodo študentje imeli priložnost tudi za praktično izkušnjo, saj bodo obiskali proizvodne linije, kjer se izvajajo testiranja in razvoj novih izdelkov. S tem bodo pridobili vpogled v realne izzive, s katerimi se sooča industrija ter spoznali najnovejše trende v mehatroniki in strojništvu v Life Science industriji. Ekskurzija v podjetje Belimed Life Science je študentom omogočila vzpostavitev stikov s strokovnjaki na področju mehatronike in strojništva, kar jim bo koristilo pri njihovem nadaljnjem študiju in karieri. Hkrati so lahko lahko poglobili svoje razumevanje mehatronike v Life Science industriji ter se seznanili z izzivi in priložnostmi, ki jih prinaša to področje.

 

Dnevni red ekskurzije: 

- predstavitev podjetja s strani direktorja in vodje kadrovske

- predstavitev delovnega mesta konstrukterja s strani vodje in inženirjev

- predstavitev software oddelka

- predstavitev dela kvalifikanta

- ogled proizvodnje

- pregled zaposlitvenih možnosti


IMG 8864

IMG 8863

IMG 8869

IMG 8870

IMG 8871

IMG 8872

IMG 8873

IMG 8868

IMG 8867