Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Kozmetična nega na strankahPRIJAVE NA KOZMETIČNE STORITVE


SPROSTITVENA MASAŽA NA DELOVNEM MESTU

Za sprostitev vam ponujamo klasično delno masažo telesa, kar zajema posamezne dele telesa. Za lažjo odločitev je spodaj opis posameznih masaž, vi pa se odločite za eno izmed njih. Posamezna masaž traja od 20 do 30 minut.

Učinki masaže:

-          fiziološki: izboljšanje krvnega obtoka, izboljšanje limfnega obtoka, boljša in hitrejša regeneracija tkiv, hitrejše odplavljanje metabolnih produktov, povečana temperatura kože, posledično je bolj elastična, vitalna in mehansko odporna, zmehčanje otrdlin in zlepljenih tkiv, boljša sklepna gibljivost, sprostitev in raztegnitev skrajšanih kit in mišic …

-          psihološki: sproščanje endorfinov, privede do umirjenosti in sproščenosti, izboljšanje počutja z dvigom samozavesti …

Masaža se odsvetuje pri:

  •         vnetjih, kožnih in žilnih obolenjih;
  •         svežih in odprtih ranah ter zlomih kosti;
  •         težjih obolenjih (novotvorbah, tuberkulozi, zvišanem  krvnem tlaku, hemofiliji, infekcijskih boleznih);
  •         težjih mentalnih stanjih.

 

Masaža hrbta omogoča sprostitev utrujenih hrbtih mišic ter zmanjšanje bolečine v njih. Lahko izboljša cirkulacijo telesa in zmanjša občutek tesnosti v mišicah. Masira se celotna površina hrbta vključno z vratom in rameni. 

slika 1

Masaža spodnje okončine pomaga sprostiti bolečine v utrujenih mišicah in izboljša cirkulacijo nog, kar pripomore tudi k boljši telesni drži. Stegenske mišice so najmočnejše mišice v našem telesu, vendar pogosto naša vsakodnevna rutina vodi do pretiranega napora nog, kar vodi do bolečin v nogah. Masirani sta celotni spodnji okončini z zadnjico in stopala.

slika 2

Masaža rok in vratu z dekoltejem se osredotoča predvsem na mišice, ki sestavljajo zgornji in spodnji del roke ter razbremenitev mišic okoli ramenskega obroča, pri čemer vključimo deltoidno mišico, trapezasto mišico z mišico obračalke glave in prsno mišico.  Namen masaže pa je zmanjšanje napetost in bolečino v njih.

slika 3


-------
Na Višji strokovni šoli vas v programu kozmetika pri predmetu Izvajanje storitev kozmetične nege na strankah vabimo kot stranko na kozmetično storitev, ki jo izvajajo študentke v času pouka. Opis pozamezne kozmetične storitve se nahaja na povezavi: Opis kozmetičnih storitev_POK1_2018_19.pdf

Za storitev prispevate simbolični znesek po ceniku: Cenik kozmetičnih storitev_ODK2_2018_19.pdf.

V nadaljevanju se nahaja obrazec za naročanje na kozmetično storitev z možnimi termini. Na dan je glede na število študentk na razpolago omejeno število delovnih mest, zato vam bomo izbrani termin potrdili na navedeni elektronski naslov.

Prosimo vas, da pred prihodom na potrjeno storitev znesek za izbrano storitev poravnate po ceniku na blagajni Šolskega centra Novo mesto (upravni del) in s potrdilom o vplačilu pravočasno pristopite k izvajanju storitve v novem delu, v pritličju, učilnica P_4.
Za zaposlene na Šolskem centru Novo mesto bo znesek storitve lahko obračunan pri plači.

Vabljeni.