Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Elektrotehnika

naziv strokovne izobrazbe: inženir elektrotehike / inženirka elektrotehnike

_________________________________________________________________________


Višješolski študijski program Elektrotehnika temelji na poznavanju tehnologije na različnih področjih elektrotehnike . Študentje pridobijo generične in poklicno specifične kompetence s strokovnega področja ter si oblikujejo odločnost, samozavest in profesionalnost pri reševanju strokovnih problemov.

Študenti se v času študija usposobijo za reševanje praktičnih problemov na področju elektrotehnike, avtomatizacije procesov in upravljanja sistemov s področja učinkovite rabe in obnovljivih virov energije na podlagi pridobljenih znanj s področja elektrotehnike, krmiljenja in regulacije, načrtovanje elektronskih naprav ter reševanje problemov skladno z varnostnimi, ekološkimi in okoljevarstvenimi zahtevami. Pri tem upoštevajo temeljno zakonodajo, standardizacije, tehnične predpisov, certificiranje ter sistemov za zagotavljanje kakovosti s področja elektrotehnike. Naučijo se uporabljati orodija, naprave in inštrumente potrebne za opravljanje dela na področju elektrotehnike.


0140

0122

0128

0132

0140

INF Institut Jozef Stefan 2018 3

INF Institut Jozef Stefan 2018 2