Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

program Lesarstvo


Študentje prvega letnika programa Lesarstvo v sklopu predmetnega področja Študij dela v lesarstvu izvedli strokovne vaje v podjetju PODGORJE d.o.o.  Šentjernej.  Pod strokovnim vodstvom gospoda Rajka Zakška in Marka Špilerja so se študentje na realni situaciji proizvodnega procesa seznanili  z metodologijo normiranja in izdelave normativov. Na praktičnem primeru so sledili procesu proizvodnje, terminiranja in načrtovanja proizvodnih procesov. Izhajajoč iz svojih bogatih izkušenj sta gospoda Zakšek in Špiler predstavila realne učinke kvalitetnega normiranja, dodatnih časov ter procesnih časov. Študentom sta predstavila realne finančne učinke racionalizacije postopkov in postopke humanizacije dela ter motivacije zaposlenih. Po oceni študentov je ta način sodelovanja z realnim sektorjem dodana vrednost učnem procesu in razumevanju povezav med teorijo in praktično uporabo pridobljenega znanja.

Ob tej priliki se iskreno zahvaljujemo podjetju PODGORJE d.o.o na sodelovanju, gospodoma Zakšeku in Špilerju za prijaznost, strokovno predstavitev in razlago področja normiranja ter gospe Majdi Kranjc za organizacijo dogodka.