Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

program Mehatronika

Eksurzija v podjetje Belimed

Študenti 2. letnika programov mehatronike in strojništva so se v okviru predmeta Računalniško podprte tehnologije oz. računalniško podprta proizvodnja v ponedeljek, 27. novembra 2023   udeležili strokovne eksurzije v podjetje Belimed Life Science, ki s svojimi procesnimi rešitvami za čiščenje, dezinfekcijo in sterilizacijo zagotavlja, da so izdelki v farmacevtski, biofarmacevtski, laboratorijski in kozmetični industriji sterilni in čisti.
 
Podjetje se osredotoča na procesne rešitve za posamezne stranke, ki jim nudijo tudi nadgradnje obstoječih sistemov, razvoj dodatne opreme in obsežne kvalifikacijske dejavnosti.
Globalna servisna mreža zagotavlja zanesljivost naših sistemov in omogoča, da se v vsakem trenutku odzovejo na potrebe strank. Ekskurzija bo organizirana v okviru študijskega programa, kjer bodo študentje imeli priložnost spoznati najnovejše tehnologije in inovacije s področja razvoja in proizvodnje pomivalnih strojev za Life Science industrijo.
Med obiskom podjetja bo za študente organizirano predavanje in predstavitev s strani izkušenih strokovnjakov s področja strojništva in mehatronike. Poudarek bo na mehatroniki in strojništvu v Life Science industriji. Poleg teoretičnega znanja bodo študentje imeli priložnost tudi za praktično izkušnjo, saj bodo obiskali proizvodne linije, kjer se izvajajo testiranja in razvoj novih izdelkov. S tem bodo pridobili vpogled v realne izzive, s katerimi se sooča industrija ter spoznali najnovejše trende v mehatroniki in strojništvu v Life Science industriji.
Ekskurzija v podjetje Belimed Life Science je študentom omogočila vzpostavitev stikov s strokovnjaki na področju mehatronike in strojništva, kar jim bo koristilo pri njihovem nadaljnjem študiju in karieri. Hkrati so lahko lahko poglobili svoje razumevanje mehatronike v Life Science industriji ter se seznanili z izzivi in priložnostmi, ki jih prinaša to področje.
 
Dnevni red ekskurzije:
 
- predstavitev podjetja s strani direktorja in vodje kadrovske
- predstavitev delovnega mesta konstrukterja s strani vodje in inženirjev
- predstavitev software oddelka
- predstavitev dela kvalifikanta
- ogled proizvodnje
- pregled zaposlitvenih možnosti

IMG 8864

IMG 8863

IMG 8869

IMG 8870

IMG 8871

IMG 8872

IMG 8873

IMG 8868

IMG 8867

Ekskurzija v Revoz


V sredo  smo študentje Višje strokovne šole Novo mesto, smer Mehatronika imeli strokovno ekskurzijo in sicer ogled Revoza. Študentje smo se zbrali ob 9.45 uri, kjer sta nas...


V sredo 23.10.2019 smo študentje Višje strokovne šole Novo mesto, smer Mehatronika imeli strokovno ekskurzijo in sicer ogled Revoza. Študentje smo se zbrali ob 9.45 uri, kjer sta nas sprejeli ga. Simona Blažinč ter ga. Tina Zupančič. Pridružil se nam je tudi g. Andrej Gorenc, kateri je vodil celoten ogled. Popeljal nas je skozi prvi del montaže, presernico, karosernico in pa drugi del montaže. Sam prostor je razdeljen po departmajih, kjer so linije avtomatsko povezane z posebnimi robotskimi vozički, za dovoz in izvoz delov za izdelavo posameznega avtomobila. So podjetje, ki imajo zelo izpopolnjeno robotsko tehnologijo. Imajo okoli 700 robotov, kateri opravljajo različna dela, kot so: obločno varjenje, točkovno varjenje, nanašanju tesnilnih mas in še vrste drugih. V eni izmeni izdelajo okoli 320 vozil, v enem dnevu pa skoraj 1000. V tovarni Revoz izdelujejo Twinga, Smart Forfour, ter od letošnjega poletja tudi novega CLIA 5. S tem pa so morali posledično tudi malce spremeniti sam tehnološki proces izdelave avtomobila na posameznih departmajih podjetja. V ta namen so dokupili tudi dodatnih 170 robotov. Vpeljali so tudi nov material aluminij, saj so začeli izdelovati aluminijaste pokrove motorja. V podjetju imajo zaposlenih okoli 3400 delavcev in zelo strmijo tudi k samemu izobraževanju. Imajo svojo izobraževalno enoto, zato se delavci redno izpopolnjujejo in učijo znanja, ki jim pripomore pri delu.

Ogled je bil zelo zanimiv ter poučen, zato se v ta namen posebej zahvaljujemo
 ga. Simoni Blažinč,
 ga. Tini Zupančič in pa g. Andreju Gorencu za edinstveno predstavitev. Posebna zahvala pa gre tudi samemu podjetju Revozu za izvedbo.Ekskurzija v Posavje

V četrtek, 30. marca 2023, smo se s 1. in 2. letnikom programa Mehatronika odpravili na strokovno ekskurzijo v Posavje. Ekskurzijo smo začeli v podjetju I. H. S., ki se ukvarja s strojegradnjo in je specializirano za avtomatizacijo paletiziranja in pakiranja. Ogled podjetja smo zaključili z ogledom dela razvoja lastnega avtonomnega mobilnega robota. V okviru ekskurzije smo si ogledali tudi podjetje Willy Stadler, ki je prisotno po vsem svetu in se ukvarja s celovitimi rešitvami na področju odstranjevanja in recikliranja odpadkov.

Obogateni z novimi izkušnjami smo se popoldan vrnili domov.