Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Strojništvo

naziv strokovne izobrazbe: inženir strojništva / inženirka strojništva

_________________________________________________________________________

Študijski program omogoča diplomantom pridobitev poklicno-specifičnih kompetenc s področja strojništva. Obvezni del predmetnika vsebuje znanja sodobnih tehnik: poznavanja materialov, tehnologije in načrtovanja izdelkov, uporabe informacijske tehnologije,  temeljna znanja s področja ekonomike, komuniciranja in projektnega menedžmenta.

Izbirni moduli omogočajo pridobitev poglobljenega znanja na posameznih področjih. Skrb za varčno in ekološko sprejemljivo izrabo energije strojev in naprav je čedalje pomembnejša, zato je potrebno načrtovanje energetskih sistemov in znanje o njihovem delovanju, kar je sestavni del modula Energetika. Modul Avtomatizacija vsebuje znanja s področja načrtovanja in uvajanja avtomatizacije proizvodnih procesov, ki so zaradi vse večje avtomatizacije teh procesov pri delodajalcih zelo zaželena. Učinkovito vzdrževanje strojev in naprav je pomembno tako za proizvodnjo kot za načrtovanje stroškov podjetja. Znanja na tem področju so vsebovana v modulu Vzdrževanje. Modul Orodjarstvo vključuje znanja o konstruiranju orodij, izbiri in določanju njihovih standardnih delov ter ekonomske in tehnološke karakteristike orodij. Modul Proizvodnja razvija znanja in kompetence s področja načrtovanja, planiranja in organiziranja dela ter vodenja proizvodnje.

STROJNIŠTVO 4 CNCSTROJNIŠTVO 5 CNC

STROJNIŠTVO 7 CNC

STROJNIŠTVO 8 ORODJARSTVO

STROJNIŠTVO 10 AKRAPOVIC

STROJNIŠTVO 11 ADRIA TEHNIKA

STROJNIŠTVO 9 ORODJARSTVO