Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Erasmus + SHVET

...
Projekt

Šolski center Novo mesto, sodeluje v projektu »Razvoj visoko usposobljenih kadrov za pametne zgradbe«. V projektu iz Slovenije sodeluje poleg nas še Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško in Center za poklicno izobraževanje. Nosilec projekta je Obrtničko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih Zagreb. Na Hrvaškem sodeluje v projektu še Fakultet elektronike i računstva. V projektu je tudi sosednja država Italija. Italijo predstavljata partnerja Ecipa Scarl in Centoform srl.

Cilj vseh partnerjev v projektu je oblikovanje poklicnega profila in priprava izobraževalnega programa ali usposabljanja za strokovnjake na področju pametnih zgradb. Za vse tri države smo pripravili enoten vprašalnik o poklicnem profilu. S vprašalnikom bi radi prišli do odgovorov o tem poklicnem profilu in do zahtev ter pričakovanj od bodočih kadrov s strani podjetij, ki to potrebujejo. Vprašalnik in poklicni profil je zastavljen tako široko, da pokriva celotno področje pametnih zgradb. Strokovnjaki za pametne zgradbe bi morali znati vzdrževati, upravljati, načrtovati in graditi pametne zgradbe.

Končen rezultat projekta naj bi bil program specializacije na področju pametnih zgradb na evropski 5. stopnji izobraževanja v vseh treh državah partnericah, glede na njihovo zakonodajo na področju izobraževanja. Želja je, da naredimo skupen program oziroma da poenotimo določene dele programa, ki jih lahko tudi izmenjujemo pri izvedbi.
Več informacji na
http://www.smart-hvet.eu/

Predsatvitvena zloženka projekta: SHVET_letak_SLO_pripravljen za tisk.pdf