Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Praktično izobraževanje

V času praktičnega izobraževanja, ki je na vseh višjih strokovnih šolah obvezno in obsega 800 ur oz. kar 40 % študijskega programa, se študent uvede v delo pod budnim očesom mentorja. Mentorji, ki jih odlikujejo večletne delovne izkušnje na posameznem strokovnem področju, prenašajo dragocene spretnosti in znanja na študente ter jim pomagajo pri osebnem razvoju in razvoju karierne poti. Mentorstvo vključuje prenos znanja preko na izkustvu temelječega učenja. Je temeljna prednost višješolskega strokovnega študija, saj študentu omogoča, da se že med študijem kakovostno seznani z delovnimi nalogami, ki jih bo izvajal ob vstopu na trg dela.

Organizatorji PRI tabela 1 1024x596

Več informacij prejmete pri organizatorju praktičnega izobraževanja na svoji višji strokovni šoli.

Navodila za praktično izobraževanje:
Navodila za pridobitev ocene po opravljenem praktičnem izobraževanju:

Po opravljenem praktičnem izobraževanju v 1. letniku je potrebno napisati seminarsko nalogo po navodilih (Navodila za izdelavo pisnih izdelkov na VSS SCNM_2019_za_objavo.pdf) in jo predstaviti.

Po opravljenem praktičnem izobraževanju v 2. letniku je potrebno napisati dispozicijo diplomske naloge po navodilih. 

Obrazec za dispozicijo in navodila za izdelavo dispozicije se nahaja na zavihku Diplomski izpit/Navodila in obrazci


Vlogo za priznavanje znanja pridobljenega z delom najdete pri vsebinah Študijske komisije, pod sklopom "Obrazci za priznavanje".
_______________________________________________________________________________________