Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Elektrotehnika

Klemen Radej, inž. ele.

Kompetence, ki sem jih dobil med samim šolanjem, so zelo uporabne tudi na kariernem področju, kajti samo izobraževanje te uči praktičnih pristopov na poslovni poti. Najbolj prav mi je prišlo, ko smo uporabljali programsko okolje za risanje elektro načrtov ePlan, kajti na delovnem mestu, kjer sem zdaj, se največ uporablja ravno to orodje in že stik z njim v šoli in vse znanje, ki sem ga dobil, sem lahko takoj unovčil. Prednosti šolanja na VSŠ so predvsem v tem, da so profesorji v šoli ponujali podobne izzive, kot jih prinaša zaposlitev, tako se znajdeš in samoiniciativno najdeš rešitev, ki jo lahko implementiraš v svoj delovni proces.

Kompetence, pridobljene med šolanjem, mi pomagajo pri delu, saj znam sodelovati in se prilagoditi na najtežje izzive. Izkušnje, ki sem jih imel s profesorji, so bile pozitivne, kajti vedno so bili dostopni za odgovore in pomoč pri nerešljivih vprašanjih.

1 ELE Klemen Radej

Jani Filipović, inž. ele.

Kot inženir elektronike sem zaposlen v podjetju Polycom Škofja Loka, in sicer v podružnici Črnomelj kot procesni tehnolog. Med samim študijem programa Elektronike mi je bilo zelo všeč, da smo pridobili veliko teoretičnega in praktičnega znanja iz avtomatizacije procesov, elektro pnevmatike, krmiljenja procesov ter načrtovanja. Programa, kot sta TIA portal, Eplan, in razumevanje programiranja sem se naučil že med študijem in jih danes v službi redno uporabljam.
Prednosti šolanja na VSŠ vidim v tem, da teoretično znanje, ki ga pridobimo med predavanjem, na koncu utrdimo še z vajami, ki temeljijo na primerih, ki jih lahko srečamo v različnih podjetjih. Kompetence, ki sem jih pridobil med šolanjem, so mi pri zaposlitvi zelo pomagale, saj sem osnovno znanje, ki ga podjetje zahteva, že pridobil pri samem študiju, nato pa sem ga pri delu samo še nadgradil.  Profesorji imajo ne le veliko znanja, ampak priskočijo tudi na pomoč, poleg tega sem spoznal veliko sošolcev, s katerimi sem še vedno v stikih.

   1 ELE Jani Fila1

Mitja Papež, inž. ele.

Najpomembnejši dejavnik za moje šolanje na Višji strokovni šoli je bil poudarek na praktičnem pouku in programiranju krmilnikov. V primerjavi s sošolci iz srednje šole smo na VSŠ imeli največji delež praktičnega pouka in programiranja krmilnikov. Šolanje na VSŠ me je naučilo kritičnega razmišljanja, doslednosti, natančnosti in reševanja težav. Strokovni kader me je navdušil, saj so predavatelji poučevali s strastjo, predavanja pa so bila zanimiva. Spodbujali so nas k samostojnemu delu in razmišljanju. S tem sem se razvijal tako na področju elektronike kot tudi osebnostno.

Čeprav sem se kasneje zaposlil v komercialnem sektorju, mi je šolanje na VSŠ pri delu izjemno koristilo. Pridobil sem kompetence, kot so natančnost, predanost, kritično razmišljanje, komunikacija in reševanje težav.

1 ELE Mitja Papež