Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Bodoči študenti

Na šoli izvajamo sedem višješolskih študijskih programov: Elektrotehnika, Informatika, Kozmetika, Lesarstvo, Logistično inženirstvo (prenovljeni študijski program v študijskem letu 2022/23), Mehatroniko, Strojništvo ter Varstvo okolja in komunala, ki so vsi nastali na podlagi potreb delodajalcev. Tesno sodelovanje z delodajalci je za šolo ključnega pomena, saj predstavlja praktično izobraževanje pri delodajalcih kar 40 % izobraževalnega dela v vsakem študijskem programu. To študentom omogoča, da že med študijem spoznavajo in opravljajo zahtevnejše naloge, s katerimi na izbranem strokovnem področju rešujejo konkretne in realne probleme posameznega delovnega mesta, s čimer si zelo povečajo konkurenčnost na trgu dela.

Stalno in intenzivno sodelovanje višje strokovne šole in delodajalcev se uresničuje tudi preko izmenjave kadrov, saj je skoraj 50 % vseh predavateljev zaposlenih v podjetjih in prinaša v šolo najsodobnejša spoznanja iz stroke kakor tudi njihovo uporabo v praksi.
Vse diplomske naloge se v glavnem nanašajo na reševanje konkretnih problemov v delovnih procesih, podjetja so stalno vključena v priprave novih študijskih programov ali posodobitve obstoječih in preko tesnega sodelovanja s trgom dela (samo v letošnjem študijskem letu sodelujemo s preko 250 delodajalci iz jugovzhodne regije in širše) ima šola stalen vpogled v nove tehnologije in nove razvojne trende.

V vseh programih so poleg osnovnih strokovnih znanj zastopane vsebine, ki usposabljajo študente za pripravo, kontrolo ter organizacijo dela, za dela na področju trženja oziroma poglabljajo znanja za delo z ljudmi, kar diplomantom omogoča, da opravljajo določena vodstvena dela, hkrati so pa pripravljeni tudi za uresničevanje podjetniških idej.