Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Predavanje Prihodnost elektroenergetskega sistema za študente 2. letnika programa Elektronika

...

V ponedeljek, 26. 11. 2018, ob 9:00, je v predavalnici P1 Višje strokovne šole Šolskega centra Novo mesto,  v sklopu predmeta Materiali v elektrotehniki potekalo predavanje z naslovom Prihodnost elektroenergetskega sistema.

Zadnja leta smo priča velikih sprememb v energetiki, ki so posledica integracije novih tehnologij obnovljivih virov energije, shranjevanja energije ter IT komponent. Veliko se govori o "revoluciji v energetiki" in v predavanju so bili predstavljeni "odgovori" na tri ključna vprašanja trenutnega razvoja: zakaj oz. kaj je motivacija za spremembe, kako jih doseči in kakšen je končni cilj tranzicije v energetiki. Predavatelj se je osredotočil na vprašanje, kako izvesti tranzicijo iz tradicionalnega v elektroenergetski sistem prihodnosti. Predstavil je EU projekte CROSSBOW, STORY in COMPILE, katerih cilj je razviti in preizkusiti rešitve, ki bodo omogočile to tranzicijo in trenutno predstavljajo najsodobnejše raziskave na tem področju. V predavanju se je dotaknil tudi raziskav na področju vključevanja strojnega učenja in umetne inteligence na področje energetike.

Tomi Medved je bivši dijak tehniške gimnazije Šolskega centra Novo mesto in je diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani leta 2012 pod mentorstvom izr. prof. dr. Andrej Gubina. Od leta 2013 do konca leta 2016 je bil zaposlen v podjetju Elektro Energija d.o.o., kjer je delal na oddelkih za analitiko in obvladovanje tveganj. V Laboratoriju za energetske strategije je aktiven že od leta 2011, kjer je leta 2012 nadaljeval svoje izobraževanje na doktorskem študiju. Njegova glavna raziskovalna področja so pametna omrežja, integracija obnovljivih virov energije, modeliranje aktivnega odjema ter spremljanje in oblikovanje politik spodbujanja OVE. Od oktobra 2015 do marca 2016 je bil gostujoči raziskovalec na UCLA Smart Grid Energy Research Center (SMERC) v Los Angelesu, kjer je raziskoval AI-strojno učenje agentnega modeliranja pri aktivnem odjemu. Pri delu v LEST-u je aktivno sodeloval v več industrijskih in evropskih projektih (APRAISE, INCREASE) in je trenutno aktiven tudi v tekočih evropskih projektih (STORY, CONSEED, CROSSBOW, COMPILE).

2018 11 26 09 13 50

2018 11 26 09 14 13

2018 11 26 09 14 27

2018 11 26 09 16 49