Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Izredni študij strojništva v Murski Soboti v študijskem letu 2024/2025

Ali si želite pridobiti poklicno-specifične kompetence s področja Strojništva?

Si pridobiti znanja s področja sodobnih tehnik: poznavanja materialov, tehnologije in načrtovanja izdelkov, uporabe informacijske tehnologije, temeljna znanja s področja ekonomike, komuniciranja in projektnega menedžmenta. Jih poglobiti oziroma nadgraditi z znanjem s področja varčne in ekološko sprejemljive izrabe energije strojev in naprav, z znanjem s področja načrtovanja in uvajanja avtomatizacije proizvodnih procesov, z znanjem o učinkovitem vzdrževanju strojev in naprav ter z znanjem o konstruiranju orodij, izbiri in določanju njihovih standardnih delov ter ekonomske in tehnološke karakteristike orodij.
Potem je pravi študij za vas študij strojništva na višji strokovni šoli Šolskega centra Novo mesto, ki ga izvajamo na dislocirani enoti v Murski Soboti.

0011    0019    0037

Kje se bo študij izvajal:  na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota

MS

Način študija: izredni študij

Trajanje izobraževanja:  dve leti in pol (3. ciklusi)

Nazivinženir/inženirka strojništva

Več informacij lahko dobite na spletni strani  www.sc-nm.si/vss  ali na telefon 07 39 32 182 ter na elektronski pošti #EM#7672714377662b6965277962#EM#

Informativni dan: petek, 16. februar 2024, ob 11. in 16. uri ter v soboto, 17. februarja 2024 ob 9. uri na Šolskem centru Novo mesto. Datum informativnega dne na Srednji poklicni in tehniški šoli v Murski Soboti bo znan naknadno.

Predstavitev študijskega programa

Izobraževanje je usmerjeno v prihodnost z vpeljevanjem mednarodnih izmenjav študentov in predavateljev, v aktivnosti na mednarodnih projektih in v vključevanje e-načina izobraževanja v tehniko. Študijski program se izvaja kot študij na daljavo. Študij na daljavo se izvaja kot kombiniran sistem izobraževanja, kar pomeni, da je sestavljen iz klasičnih predavanj in e-predavanj (eCenter). Pri tem študiju se vaje izvajajo v laboratorijih Srednje poklicne in tehniške šole v Murski Soboti, delno pa tudi na matični šoli v Novem mestu. Študij na daljavo se izvaja le v primeru dovolj velikega števila vpisanih študentov (10 študentov).
Študijski program je ovrednoten s 120 kreditnimi točkami (KT) po sistemu ECTS, kar omogoča mobilnost v slovenskem in evropskem izobraževalnem prostoru ter transparentnost pridobljene izobrazbe.


Program strojnistvo1

202201 VSS splosno plakat