Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Nemščina

Zainteresirani dijaki se lahko udeležijo tekmovanja iz znanja ter tekmovanja za bralno značko.
V programu tehniška gimnazija se dijaki učijo nemščino kot drugi tuji jezik tri ure tedensko. Učenje nemščine poteka na začetni ravni, po štirih letih učenja dijaki dosežejo sporazumevalni prag in postanejo samostojni uporabniki drugega tujega jezika. Na šoli spodbujamo dijake k doseganju višjih ravni znanja nemškega jezika. 

Slovensko društvo učiteljev nemščine vsako leto razpiše tekmovanje iz znanja nemščine za dijake 2. in 3. letnikov srednjih šol na šolski in državni ravni. Naši dijaki tekmujejo v kategoriji B (dijaki drugih letnikov vseh gimnazijskih programov, ki se učijo nemščine kot drugega tujega jezika) ter E (dijaki tretjih letnikov vseh gimnazijskih programov, ki se učijo nemščine kot drugega tujega jezika). V minulih dveh šolskih letih je naša dijakinja Pina Strasberger na državnem tekmovanju osvojila srebrno priznanje.

Pina Strasberger srebrno državno 2020  Pina Strasberger srebrno državno 2019

Dijaki, ki radi berejo in želijo nadgraditi svoj besedni zaklad, se lahko vsako leto odločijo za bralno tekmovanje Pfiffikus ali Epi Lesepreis. Prebrati morajo dve knjižici in rešiti tekmovalne naloge – bodisi preko spletne povezave, bodisi s klasičnim reševanjem nalog. Za svoj uspeh so dijaki nagrajeni s priznanjem.

Bralno tekmovanje NEM 2017  IMG 5294  Bralno tekmovanje NEM 2017 2

Rezultati s tekmovanj: