Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Zaposlitvene možnosti

Glede na specializacijo in kompetence, ki jih dijak pridobi po končanem izobraževanju, je možnosti za zaposlitev več. 
Dolenjska regija ima močno razvito industrijo, zato so profili vzdrževalcev strojev in opreme zelo iskani. Ker je v proizvodnji vse več elementov robotike in avtomatizacije, so tudi tu potrebni ljudje, ki znajo upravljati, nadzirati, vzdrževati in nadgrajevati strojno in programsko opremo.

Delo in zaposlitev računalnikar
Zaposliš se lahko v delovnih enotah, kjer so prisotni računalniki in računalniške naprave, v delovnih enotah z računalniškimi omrežji in drugi računalniški sistemi in na delovnih mestih, kjer se uporablja informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Nadaljevanje izobraževanja
Uspešno končan izobraževalni program srednjega poklicnega izobraževanja omogoča vpis v izobraževalni programi poklicno-tehniškega izobraževanja tehnik računalništva, ki traja dve leti. 

Delo in zaposlitev tehnik računalništva
Zaposliš se lahko na področjih: vzpostavitve in vzdrževanja lokalnih računalniških omrežij, vzpostavitve in vzdrževanja informacijskih sistemov, načrtovanja in izdelave računalniških programov in pri izdelavi spletnih strani.
Večina naših dijakov po zaključku tehniškega izobraževanja izbere eno od oblik nadaljnjega študija.