Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Zaključek in nadaljevanje izobraževanja

Zaključek izobraževanja

Dijaki tehniške gimnazije zaključijo izobraževanje s splošno maturo, ki je splošni in zadostni pogoj za vpis na univerzo, če vpis ni omejen.    
Na vseh gimnazijah dijaki izpite splošne mature  opravljajo iz treh obveznih predmetov (slovenščina, tuji jezik, matematika) in dveh izbirnih predmetov (največkrat dijaki izberejo naravoslovni in strokovni predmet). VEČ o predmetih tehniške gimnazije na splošni maturi. 

Na rezultate naših maturantov smo zelo ponosni, saj dosegajo ali pa tudi presegajo slovensko povprečje. Za dijake, ki uspešno opravijo maturo, na šoli pripravimo svečano podelitev maturitetni spričeval.

S podelitve maturitetnih spričeval
   SM 2023 skupinska   maturanti TG 2019  skupinska  IMG 0309 copy  


Nadaljevanje izobraževanja

Dijaki, ki zaključijo tehniško gimnazijo in uspešno opravijo splošno maturo, se lahko vpišejo na vse višješolske, visokošolske in univerzitetne programe
Največ dijakov izbere študij s področja tehnike ali naravoslovja, odločijo pa se tudi za druga področja, kot lahko vidite na sliki.

Izbrani studiji2

Z našimi bivšimi dijaki ohranjamo stike in se veselimo njihovih uspehov pri študiju in v nadaljnjem življenju. Pogosto nas razveselijo z videoposnetki, s katerimi se predstavijo po nekaj letih zaključene srednje šole. Vabimo vas, da si jih ogledate.