Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Tuji jeziki

Na šoli spodbujamo učenje tujih jezikov in ozaveščamo dijake, da je znanje jezikov veliko bogastvo. Zavedamo se, da je v današnjih časih znanje dveh tujih jezikov že pričakovana stalnica na vseh področjih človekovega življenja. Tuje jezike želimo dijakom približati tudi s pomočjo obšolskih dejavnosti in projektov.

Evropski dan jezikov

EDJ 2019 2019 evropski dan jezikov Praznujte z nami evropski dan jezikov 12 70830084 2651422294876869 8063215131556839424 n 9

26. septembra tradicionalno obeležimo evropski dan jezikov (EDJ). Ob tej priložnosti na glavnem hodniku priredimo glasbeno-jezikovni dogodek, ki ga obogatimo z različnimi likovno- jezikovnimi razstavami. Dijaki se na odru predstavijo z besedo in glasbo v tujih jezikih. Ta dan klasičen pouk tujih jezikov zamenjajo jezikovne delavnice, ki jih povečini pripravijo dijaki. Učilnice okrasimo s simboli in stereotipi dežel tujih jezikov, ki se jih učimo. Dijaki spoznavajo naravne in kulturne znamenitosti drugih držav, se preizkusijo v poznavanju običajev in navad tujih dežel, spoznajo popularne in legendarne tuje glasbenike, zapojejo v tujih jezikih, berejo, pišejo in prevajajo poezijo.

edj 2019 1  edj 2019 4  edj 2019 5  02  03

Ob praznovanju EDJ 2019 smo gostili prevajalca in pisatelja Boštjana Gorenca – Pižamo, ki je s humornim pogledom na književnost dijakom pokazal zabavnejšo plat literarnega ustvarjanja.
V letošnjem šolskem letu nas niso ustavile niti zaostrene zdravstvene razmere. Praznovanje EDJ smo nekoliko prilagodili in razpisali likovni natečaj z naslovom Jeziki – mostovi med ljudmi.
Prepričani smo, da bodo takšne obšolske dejavnosti in projekti pripomogli, da se bodo naši dijaki z nostalgijo spominjali nekoliko drugačnih srednješolskih dni ter ohranili zavest o pomenu znanja tujih jezikov.

      

Dijaki sodelujejo tudi na natečajih. Na tradicionalnem literarnem in likovnem natečaju naše šole napišejo prispevke v angleščini, nemščini in francoščini.
Na prednovoletnem natečaju za najboljšo kratko zgodbo v angleščini pa se lahko nagrajenci razveselijo prisrčnih božičnih nagrad.

short story2 unnamed (1)  18  unnamed shortstory2018 2