Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

KA2: MER

  cmepius logo  eu flag co funded pos rgb left

Tehnologija je ključnega pomena za inovacije. Poučevanje robotike in programiranje, ki je tesno povezano z robotiko, je zato zelo pomembno. Robotika se ujema z novim učnim načrtom za digitalne tehnologije, ki ga močno podpirajo šole za poklicno izobraževanje in usposabljanje ter druge šolske ustanove po vsej Evropi, vendar ni dovolj storjenega, da bi ga poučevali v šolah. 
Razlogov za poučevanje robotike v šolah je vsaj pet:
  • dijakom je zabavno,
  • je učinkovit način predstavitve programiranja dijakom,
  • programiranje in robotika zagotavljata veščine, koristne pri prihodnji zaposlitvi,
  • primerno je za dijake z različnimi sposobnostmi,
  • demistificira zapleteno tehnologijo.

Projekt "Modelling educational robot" izpolnjuje potrebo, da v redni in odprti kurikulum čim bolj vključimo programiranje in robotiko.

V projekt so poleg šolskega centra Novo mesto vključeni: šolski centra iz Italije (ITIS Polo Tecnico Fermi-Gadda) in Turčije (Muratpasa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), univerzi iz Slovenije (Univerza v Ljubljani - Fakulteta elektrotehnike) in Bosne in Hercegovine (IUS Sarajevo) ter tehnološki inštitut iz Španije (AIJU).

Cilji projekta so: razvoj izobraževalnega modularnega robota in spletni tečaj za e-učenje "Izdelaj svojega robota".

Načrtovano je, da šole in tudi druge institucije, vključene v projekt, po dokončanju projekta še naprej sodelujejo z rezultati, razvitimi v projektu, jih izboljšujejo in dopolnjujejo, partnerstvo pa bo še naprej aktivno z različnimi dejavnostmi načrtovanimi v projektu.