Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

KA2: DIGI4SOCIAL

logo

Sodelujoče države: Španija, Portugalska, Turčija in Slovenija

Projekt je trajal dve leti in bil zaključen 30.6.2018.

digi4social

V španskem mestecu Alcoy je bil 7. in 8. februarja 2017 ustanovitveni sestanek mednarodnega razvojnega projekta Digi4Social. V njem sodelujejo šole: Colegi San Roc iz Španije, Epralima iz Portugalske, OIB iz Turčije, Šolski center NM iz Slovenije in pa inštitut Aiju iz Španije.  

Na sestanku so bile dogovorjene glavne vsebine projekta, razdelitev nalog med partnerji in plan bodočih aktivnosti.

20170621 100431   20170621 101623  20170621 101632

Digi4Social spada med razvojne projekte. Njegov cilj je izdelava namenskih aplikacij, ki jih bo lahko uporabljala nestrokovna javnost. V konkretnem primeru bo šlo za aplikacije, namenjene uporabi kompleksnejših 3D in video tehnologij. Z njimi bodo lahko učitelji in dijaki izdelovali produkte, namenjene predvsem opozarjanju pred digitalnimi nevarnostmi (internetna varnost, spletno nadlegovanje in podobno) in izobraževanju otrok na to temo. Ker imamo na naši šoli zelo uspešen in perspektiven multimedijski krožek, smo prevzeli izdelavo gradiv za uporabo zahtevnejših programskih in strojnih orodij s področja video produkcije.

V okviru drugega srečanja (od 21-23. junija 2017), ki je potekal na Šolskem centru Novo mesto,  so se dogovarjali o razvoju brezplačno dostopnih računalniških orodij (open tools), s katerimi bodo lahko vsi zainteresirani izdelovali aplikacije s področja socialnih tem. Težišče je na področju socialne izključenosti, tolerance, integracij, prepoznavanja oblik nadlegovanja in podobno.