Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

KA1: Hand by Hand with Europe in Teaching English

Nosilec projekta: ZRSŠ
Erasmus koordinatorica na ŠCNM: dr. Lorena Mihelač

Projekt je zaključen.


plakat

V ponedeljek, 10 aprila 2017, so na našo šolo prišli trije gostje iz Konye v Turčiji. Eden od njih je bil direktor Direktorata za šolstvo v okrožju Konye, ostali dve pa profesorici angleščine, ki sta ves teden opazovali, kako pri nas poučujemo angleščino in tudi sodelovali pri pouku. V Slovenijo sta prišli, ker je pri nas zelo visok standard znanja in smo po evropskih merilih med tremi najboljšimi državami v Evropi. Naše profesorice so se jim predstavile z vsemi novostmi in preverjenimi metodami, ki jih uporabljamo pri sodobnem pouku angleščine, gostji pa bosta to, kar sta izvedeli oz. se naučili, prenesli v svoje šolsko okolje in na delavnicah predstavili ostalim profesoricam angleščine pri njih. V popoldanskem času smo jim razkazali Novo mesto, si ogledali arheološko razstavo Dolenjskega muzeja ter jih peljali na ogled Ljubljane.

V petek, 14. aprila 2017, smo projekt zaključili z evalvacijo in se pogovorili o možnostih nadaljnjega sodelovanja v kakšnem drugem projektu Erasmus plus.