Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Angleščina

Dijaki spodbujamo, da sodelujejo tako na tekmovanjih iz znanja angleščine in v prevajanju kot tudi na tekmovanju v bralni znački.
IATEFL tekmovanje v znanju angleškega jezika je organizirano za dijake 2. in 3. letnikov gimnazijskih programov in srednjega strokovnega izobraževanja. 
Dijaki 2. letnikov tekmujejo samo na državnem tekmovanju. V skupini od 3 do 5 dijakov posnamejo kratek (štiriminutni) film na določeno temo, s predpisanimi besedami. Kriteriji pri ocenjevanju so naslednji: pravilnost uporabe podanih izrazov, ustvarjalnost/domiselnost pri uporabi besed, slovnica in besedišče, izgovarjava in gladkost, informativnost, splošni vtis in tehnična izvedba.
ang1 Špela

Dijaki 3. letnikov tekmujejo na šolskem, regijskem in državnem tekmovanju. Na šolskem tekmovanju rešujejo naloge bralnega razumevanje ter poznavanja in rabe jezika; regijsko tekmovanje je razdeljeno na tri dele: 1. del – bralno razumevanje, 2. del – poznavanje in raba jezika, 3. del – kultura; tudi državno tekmovanje je razdeljeno na tri dele: slušno razumevanje, poznavanje in raba jezika, pisno sporočanje (daljši pisni sestavek – esej).

IMG 20180205 143647 iatefl1 iatefl3

Na tekmovanju iz znanja angleščine Poliglot tekmujejo dijaki srednjega poklicnega izobraževanja. 

Juvenes Translatores je prevajalsko tekmovanje za dijake EU. Tekmovanje v prevajanju, ki ga organizira Generalni direktorat za prevajanje Evropske komisije, poteka že od leta 2007. Raziskave kažejo, da je v Evropi vedno več povpraševanja po prevajanju in prevajalcih. Dobro je, če so mladi, ki se učijo tuje jezike, na to pripravljeni. Tekmovanje Juvenes Translatores dviguje ozaveščenost glede pomena prevajalskega znanja in potrebe po drugačnem sprejemanju prevajanja – kot sredstva posredovanja med jeziki – v okviru učenja jezikov. Naša šola se prijavi vsako leto, vendar z žrebom izberejo le osem šol v Sloveniji. Letošnja novost je bila, da je tekmovanje prvič potekalo na računalnikih.

yuvenes1 yuvenes1 yuvenes2

Vsako leto vse več dijakov 1., 2. in 3. letnikov tekmuje tudi v bralni znački EPI Reading Badge.

Rezultati s tekmovanj: