Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
8. april 2014

Šolsko leto 2013/2014

Bralno tekmovanje iz nemščine Pfiffikus

V petek, 14. marca 2014, je na šoli potekalo bralno tekmovanje iz nemščine Pfiffikus. Individualnega tekmovanja, ki je bilo namenjeno dijakom od 1. do 4. letnika, se je udeležilo 15 dijakov iz programa tehniška gimnazija. Dijaka David Udovč iz T3A in Aljaž Škulj iz T1B prejmeta priznanje, ostali dijaki pa pohvalo: Tadeja Škedelj (T2C), Tjaša Potočar (T2C), Rok Dragovan (T3A), Primož Svet (T1A), Andraž Barle (T1C), Anja Parkelj (T1C), Anja Lukšič (T2B), Primož Špringer (T1C), Maša Blažič (T1A), Urša Mervar (T2C), Anja Klobučar (T2B), Martina Cvelbar (T3B), Aljaž Šmajcelj (T1A).

Poleg individualnega tekmovanja je skupina treh tekmovalcev iz T1A (Jan Tisu, Urban Mihelčič, Žiga Urbančič) tekmovala v kategoriji internetni bralni maraton. Rezultati bodo znani aprila.


Z zmago v Berlin - Delavnica Wiki, Stadt und Schule in Mittelosteuropa

Dijaka Rok Šikonja in David Udovč sta osvojila glavno nagrado na dvodnevni delavnici Wiki, Stadt und Schule in Mittelosteuropa, ki je potekala na Gimnaziji Bežigrad. 

Dijaki oddelka TG 3. a, Rok Šikonja, David Udovč in Jasmina Ilar, so se 7. in 8. novembra udeležili dvodnevne delavnice Wiki, Stadt und Schule in Mittelosteuropa, ki je potekala na Gimnaziji Bežigrad. Gre za mednarodni šolski projekt, ki ga organizira Goethe Institut. Cilj delavnice je bil izdelava viki strani o izbrani temi. Na delavnici je sodelovalo 25 dijakov iz cele Slovenije. Dijake je h kreativnemu, a precej napornemu  delu, vzpodbudila tudi mikavna nagrada, enotedensko potovanje v Berlin. Rok in David sta si izbrala temo Pohodniške in kolesarske poti po Dolenjski in Beli krajini, Jasmina pa je ustvarila viki stran o znamenitostih Dolenjske. Prav pohodniške in kolesarske poti po Dolenjski in Beli krajini pa so Roka in Davida pripeljale tudi do Berlina, saj sta izdelala najboljšo stran in osvojila glavno nagrado. Že 24. 11. bosta odpotovala v Berlin, kjer se  bosta skupaj z zmagovalci s Poljske, Slovaške, Češke, Litve, Latvije, Estonije in Madžarske udeležila enotedenske viki delavnice in si ogledala znamenitosti glavnega nemškega mesta. 
Vsem trem dijakom in mentorici Metki Ban iskreno čestitamo za več kot odlično zastopanje naše šole, zmagovalcema pa želimo, da se dobro odrežeta tudi v Berlinu.

nemscina2013 11 14