Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Promocija programa Informatika

...

Brezplačni tečaj Android programiranja

V ponedeljek 7.5.2018 se je začel začetni tečaj programiranja za platformo Android.
Programerska znanja so danes ena izmed najbolj željenih na trgu dela, zato smo tečaj namenili popolnim začetnikom, ki so si želeli spoznati osnove programiranja mobilnih aplikacij.
Android 2018 2
Pod vodstvom Igorja Feleta in Markota Divjaka s podjetja Result d.o.o, so udeleženci na zanimiv način prevajali teorijo v prakso in sestavljali zanimive mobilne aplikacije.
Android 2018 1
Ker se kot izobraževalna ustanova na študijskem programu Informatika zavedamo, da bo ekonomija mobilnih aplikacij v naslednjih letih eksponentno naraščala (raziskovalna agencija »App Annie« ocenjuje, da bo leta 2020 ta industrija vredna 150 milijard dolarjev) smo tečaj udeležencem omogočili brezplačno.
Vsi ti prenosi mobilnih aplikacij pomenijo, da so mobilni razvijalci »vroča roba«, po kateri se povprašuje več, kot je na trgu sploh razvijalcev. Zadnje raziskave kažejo, da je v povprečju v Evropi razpisanih 83.000 več prostih delovnih mest za razvijalce, kot je na voljo samega kadra.
Tečaja so se udeležili dijaki Šolskega Centra smeri Računalništva, študentje Višje strokovne šole in študentje, ki so že diplomirali na študijskem programu Informatika.
Industrija bo le še rastla, kar pomeni, da se bodo povečale tudi zahteve po razvijalcih….
Nekaj utrinkov od udeležencev tečaja, ki se tega zavedajo.
Android 2018 4

Android 2018 3

Android 2018 5

Pripravila:
Jožica Košir Bobnar, mag. druž. inf.