Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Informatika

naziv strokovne izobrazbe: inženir informatike / inženirka informatike

_________________________________________________________________________

Študijski program Informatika ima različne izobraževalne module, kar omogoča razvojne možnosti tako v gospodarskem kakor tudi v javnem sektorju. Diplomanti študijskega programa Informatika po uspešno zaključenem študiju pridobijo višjo strokovno izobrazbo in naziv inženir/inženirka informatike.
Študentom ponuja temeljna in praktična znanja, ki so potrebna za delo v stroki, v skladu z najsodobnejšimi merili in standardi, ki za tovrstno izobraževanje veljajo v svetu.
Usposabljanje temelji predvsem na obvladovanju inovativnih tehnologij, načrtovanju in projektiranju informacijskih sistemov, izvajanju skrbništva programske in strojne opreme, uporabi različnih programskih orodij, varovanju informacij in računalniških sistemov, oblikovanju spletnih strani ter programiranju. Študij jim poleg zvišanja izobrazbe omogoča tudi osebno in poklicno napredovanje saj sedanja informacijska družba zelo potrebuje inženirje s praktično uporabnimi znanji s tega področja.

informatics home
Vir: https://www.umassmed.edu/informatics/

INF Institut Jozef Stefan 2018 4

INF Institut Jozef Stefan 2018 3

INF Institut Jozef Stefan 2018 2

Android 2018 1