Maja Judež, Youma d. o. o

...

Na okroglo mizo sva povabila Majo Judež, ki vodi podjetje Youma d. o. o, kjer je zaposlena kot vizažistka in organizatorka porok.
Pri intervjuju sva začela z osnovnimi temami, kot so splošen opis sebe, njenega podjetja in dela, s katerim se vsakodnevno ukvarja.  Povedala je, kje je končala šolanje in kako ji je to pomagalo pri uspehu.
Maja je zelo odprta, komunikativna in karizmatična oseba, kar ji pri delu z ljudmi pripomore do učinkovite komunikacije, ki je bila prisotna tudi pri okrogli mizi. Med pogovorom smo izvedeli več splošnih podrobnosti o podjetju: kje se nahaja sedež, koliko oseb je zaposlenih, kako je organiziran delovni čas, o delu na terenu in o njenem srečanju s konkurenti. Meni, da mora imeti vsak podjetniško žilico, če želi, da je uspešen v podjetništvu. Poleg tega moraš verjeti vase in biti pripravljen na garanje. Če uživaš v delu, ki ga opravljaš, ti ni nič težko.
Pritegnila je veliko pozornosti in zanimanja vseh prisotnih, saj se v pogovoru dobro znajde, govori razločno in razumljivo. Pri pogovoru učinkovito uporabi tudi nebesedno komunikacijo in sicer kretnje z rokami in mimiko obraza, ki je pokazala, da se Maja v situaciji počuti dobro in sproščeno. Njen glas je prijeten, govori s prijaznim tonom, prisoten je bil stik z očmi s celotno predavalnico, kar je pustilo dober vtis.
Popotnica za študente: najprej narediti šolo in poslušati željo po podjetništvu.

Študenta: Rok Polovič, David Slak

Maja Judež