Jože Papež, Župan občine Žužemberk

...

G. Papež je po poklicu veterinar. Na Veterini Novo mesto je delo opravljal 34 let. Zadnje pol leta pa se ukvarja z županovanjem, saj je na zadnjih volitvah postal župan občine Žužemberk.
Ob opravljanju prejšnjega poklica so ga ljudje spoznali, kot preprostega človeka, ki zna poslušati in poskuša pomagati. Vse to je pripeljalo do tega, da so ga ljudje spodbudili h kandidaturi.
Kot župan je ljudem na voljo 24 ur na dan. Dopoldne oz. v času uradnih ur je v svoji pisarni na občini, popoldne pa hodi po sestankih. Pričakoval je, da je delo župana zahtevno. Po petih mesecih je že našel skupni jezik z večino zaposlenih, tako da delo poteka nemoteno, hitro in kvalitetno.
Ker županovanje vzame veliko časa in truda, je kmetija trenutno na stranskem tiru. Za kmetijo skrbi njegova družina, ki mu vedno stoji ob strani in ga podpira. Če pa mu ostane kaj časa, se tudi on še vedno rad kdaj usede na traktor in pomaga na kmetiji.
Sebe bi opisal kot skromnega človeka, ki vedno najprej pomaga drugim. Zaradi te lastnosti so ga najverjetneje tudi volivci prepoznali, kot primernega kandidata za župana. Dejal nam je tudi, da naj bomo takšni kakršni smo in se ne pretvarjamo in da naj trdo delamo za to, kar si želimo, saj se nam bo potem takem uresničila vsaj kakšna želja.

Študenta: Jan Šercelj, Marko Glavan

Jože Papež