Andraž Žagar, Euro Plus d.o.o.

...

Andraž Žagar je tudi predavatelj na Višji strokovni šoli v Novem mestu, kjer poučuje predmet Zbirke podatkov. Povabila sva ga, ker se nama je že kot predavatelj zdel zanimiv in ker ima izkušnje iz gospodarstva.
Najprej nam je predstavil, kako je potekala njegova poklicna pot, da je prišel do trenutne zaposlitve. Nato je obrazložil, kakšna izobrazba je potrebna za opravljanje njegovega poklica in povedal, kje vse se je izobraževal ter nam podal nekaj nasvetov glede izobrazbe. Čimprej si je potrebno najti vzporedno delo, vendar ne pustiti zato šole.
Povprašala sva ga tudi ali je kdaj razmišljal o delu v tujini, na kar je odgovoril, da ne preveč resno, ker je zadovoljen s svojo službo v Sloveniji. Povedal je, da glede svoje poklicne in izobraževalne poti ne bi nič spremenil, ker je zadovoljen s svojimi odločitvami.
Z nami je delil še svoje načrte za prihodnost, povedal tudi svoje predloge za mlade, ki se pripravljajo za vstop na trg delovne sile in odgovoril na nekaj vprašanj, ki so mu jih postavili študenti, ki so okroglo mizo poslušali.
Gospod Žagar je bil zelo zanimiv sogovornik in študenti so ga z veseljem poslušali. Na vprašanja je podal zanimive odgovore . Svoje odgovore je podal na humoren način, tako, da v učilnici ni manjkalo smeha. Meniva, da se je vsak, ki se je te okrogle mize udeležil, izvedel veliko zanimivega, kar mu bo v prihodnosti koristilo.

Študenta: Klemen Pavlovič, Jure Vidmar

Andraž Žagar