Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Predstavitev študijskih programov

Na Višji strokovni šoli Šolskega centra Novo mesto izvajamo 8 višješolskih študijskih programov. Na spodnjih povezavah, si lahko ogledate njihove predstavitve: 


Program elektrotehnika2          Program kozmetika1         


Program lesarstvo1          Program Logistika1         
Program strojnistvo1          VOK 2024 končno


Vsi programi se izvajajo kot redni in izredni študij, razen študijskega programa  Logistično inženirstvo, kjer rednega študija ne izvajamo. Študij na daljavo izvaja program Strojništvo na dislokaciji Murska Sobota in program Mehatronika v Kočevje. Ti prenovljeni programi vam omogočajo, da v dveh letih pridobite ustrezna znanja in nove naslove inženirjev izbranih programov.

V okviru bolonjskih programov je novost prenovljenih programov ECTS (European Credit and Accumulation Transfer System), to je sistem kreditnih točk za ovrednotenje skupne obremenitve študenta za vsak predmet posebej in v celotnem programu. S tem je omogočena primerljivost, pa tudi prehajanje med izobraževalnimi ustanovami.

Na naši šoli že vrsto let posebej negujemo mednarodno sodelovanje predvsem mednarodno mobilnost študentov v okviru programa Europraksa (več: https://www.sc-nm.si/vss/o-soli/mednarodno-sodelovanje/mobilnost-studentov ) .

Z zadovoljstvom ugotavljamo, da je zaposlitev naših diplomantov odlična, nezaposlenosti praktično ni, povpraševanje po naših študentih pa je celo večje od njihovega števila.

Podrobnejša predstavitev programov bo predstavljena na informativnih dnevih  16. in 17. februarja 2024, v veliki predavalnici AP.1 Šolskega centra Novo mesto.

Veselimo se srečanja z vami, ko vas bomo lahko pozdravili kot nove člane Višje strokovne šole Novo mesto.