Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Predstavitev študijskih programov

Na spodnjih povezavah si lahko predstavitve posameznega študijskega programa Višje strokovne šole Novo mesto:

Na Višji strokovni šoli Šolskega centra Novo mesto izvajamo 8 višješolskih študijskih programov: 

FB oglas ELE zmanjšan2         FB oglas INF zmanjšano2

FB oglas KOZ zmanjšano2         FB oglas LES zmanjšano2

FB oglas LOG zmanjšano2         FB oglas MEH zmanjšano2

FB oglas STR zmanjašano2         FB oglas VOK zmanjšano2


šVsi programi se izvajajo kot redni in izredni študij, razen študijskega programa  Logistično inženirstvo, kjer rednega študija ne izvajamo. Kot študij na dislociranih enotah izvajamo program Strojništvo na dislokaciji Murska Sobota in program Mehatronika v Kočevje. Ti prenovljeni programi vam omogočajo, da v dveh letih pridobite ustrezna znanja in nove naslove inženirjev izbranih programov.

V okviru bolonjskih programov je novost prenovljenih programov ECTS (European Credit and Accumulation Transfer System), to je sistem kreditnih točk za ovrednotenje skupne obremenitve študenta za vsak predmet posebej in v celotnem programu. S tem je omogočena primerljivost, pa tudi prehajanje med izobraževalnimi ustanovami.

Na naši šoli že vrsto let posebej negujemo mednarodno sodelovanje predvsem mednarodno mobilnost študentov v okviru programa Europraksa (več: https://www.sc-nm.si/vss/o-soli/mednarodno-sodelovanje/mobilnost-studentov ) .

Z zadovoljstvom ugotavljamo, da je zaposlitev naših diplomantov odlična, nezaposlenosti praktično ni, povpraševanje po naših študentih pa je celo večje od njihovega števila.
Podrobnejša predstavitev programov bo predstavljena na informativnih dnevih  11. in 12. februarja 2022, na daljavo (povezava: https://id.sc-nm.si/ ).

Veselimo se srečanja z vami, ko vas bomo lahko pozdravili kot nove člane Višje strokovne šole Novo mesto.