Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Strojništvo

Alen Šinko inženir strojništva, direktor podjetja Kovis d.o.o.

Sem Alen Šinko, diplomant Višje strokovne šole na Šolskem centru Novo mesto, smer strojništvo. Danes sem direktor uspešnega mednarodnega podjetja Kovis d. o. o. Zaradi redne zaposlitve sem se odločil za izredni študij, torej za študij ob delu. Šolo sem izbral predvsem zaradi dobrega predmetnika ter same bližine. Študijski program strojništva mi je poleg strokovnih predmetov nudil tudi pridobivanje znanja s področja vodenja projektov ter izkušnje na področju timskega dela. Velika prednost študija je pridobivanje praktičnega znanja, saj predavatelji prihajajo iz gospodarstva in tako teorijo podkrepijo z izkušnjami iz prakse. Vse pridobljeno znanje sem tako še lažje implementiral v naše podjetje. Med samim študijem sem spoznal veliko ljudi iz drugih podjetij, s katerimi še danes sodelujemo na različnih področjih in si izmenjujemo znanja ter ideje.

1 STR Alen Šinko KOVIS


Rok Benec, inženir strojništv, inženir v podjetju Akrapovič d. d.

Sem Rok Benec, inženir strojništva, trenutno zaposlen v podjetju Akrapovič d. d. Za šolanje na Višji strokovni šoli na Šolskem centru Novo mesto sem se odločil, ker na sem na informativnih dnevih prejel veliko informacij glede izbranega programa Strojništvo. Zelo me je pritegnilo tudi praktično usposabljanje pri delodajalcu, kar mi je kasneje pomagalo pri zaposlitvi. Med študijem sem pridobil veliko znanja na različnih področjih strojništva. Med študijem sem spoznal veliko merilne tehnike ter kako delati z njo, različne načine in oblike proizvodnje ter kako zagotavljati kakovost. Spoznal sem tudi programiranje CNC-strojev in industrijskih robotskih rok. Obnovil sem znanje 3D-modeliranja v programu CATIA, različnih Microsoft Office programov, kot so Excel in Word. Zelo veliko sem se naučil o materialih in tehnologijah, ki se uporabljajo pri različnih vejah strojništva. Takoj po zaključku študija sem se zaposlil kot skrbnik proizvodnega programa. Na tem delovnem mestu sem prejel veliko znanja o tem, kako deluje proizvodnja in kakšne programe uporabljamo za vodenje le-te. Zato je večina mojega dela povezana z računalnikom. V veliko pomoč mi je bilo predznanje, ki sem ga prejel med samim študijem.

 

1 STR Benec Rok Akrapovic

Tadej Golobič, inženir strojništva v podjetju RLS Merilna tehnika d. o. o.

K vpisu me je spodbudil velik poudarek na praktičnem izobraževanju. Med šolanjem sem pridobil tako teoretično kot praktično zanje, ki ga uporabljam pri reševanju dnevnih izzivov. Menim, da mi je šolanje dalo potrebne kompetence za delovno okolje (predvsem delo v timu). Teoretično znanje, ki sem ga pridobil med šolanjem, sem s pridom uporabil tudi v delovnem okolju. Znanje je potrebno nato stalno nadgrajevati, saj smo samo tako lahko konkurenčni na trgu dela ter se stalno razvijamo kot osebe.

 

  str