Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Računalništvo in informatika


Dejan Čurk, inž. inf., podjetnik

S študijem na Višji strokovni šoli sem našel najbolj praktični študij informatike, saj večji del študija in učenja poteka preko praktičnega dela in obsega široko področje informatike. Pridobljene kompetence so odlična osnova za samostojno podjetniško kariero, zaposlitev ali pa nadaljevanje študija. Poleg tega se obe leti študija izvede kar 40 % praktičnega dela in študija direktno v podjetjih, kjer smo pridobili konkretne delovne izkušnje. Študij mi je veliko pomagal tudi pri napredovanju pri samem delu in tudi pri nadaljevanju študija na visoki šoli, saj sem s pridobljenimi praktičnimi izkušnjami neprimerno lažje opravil  študij na visoki šoli in kasneje tudi na magistrskem programu.

1 INF dejan curk


Iztok Molan, direktor in solastnik podjetja Dotline d. o. o.

V podjetju Dotline d. o. o. iz Krškega že več kot 12 let uspešno delujem na področju izdelave zahtevnejših digitalnih in multimedijskih rešitev. Podjetje skupaj z zunanjimi sodelavci razpolaga z ekipo 10–15 visoko usposobljenih strokovnjakov različnih področij. V podjetju opravljam poslovodno funkcijo, zadolžen sem za pridobivanje novih poslov, komunikacijo s strankami, po potrebi pa tudi za strokovno in tehnično podporo. Ideja za vpis v program Informatike na Višji strokovni šoli je zorela nekaj časa, saj je bil ob družini in delu v podjetju prenatrpan urnik velika ovira. Zdaj, po opravljenem študiju, lahko rečem, da je bila to odlična odločitev, saj je študijski program zelo sodobno usmerjen ter sledi hitro spreminjajočim še standardom in smernicam informacijskih tehnologij. Pridobljeno znanje vsakodnevno s pridom uporabljam pri svojem delu in ga tudi redno nadgrajujem. Študij bi priporočal vsakemu informatiku, ki gradi kariero na tem področju.

1 INF Iztok Molan