Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Mehatronika

Petra ERBIDA, vodja kadrovske službe BELIMED 

Sodelovanje z Višjo strokovno šolo na Šolskem centru v Novem mestu, njenim vodstvom in profesorji je sodelovanje s sogovornikom »na isti valovni dolžini«. Razumejo potrebe gospodarstva, specifike posameznega podjetja in poznajo svoje študente, ki jih z nasveti in praktičnim usmerjanjem pripravijo za vstop na trg delovne sile. Študentje in diplomanti imajo kompetence, kot so vztrajnost, zagnanost, delavnost, komunikativnost, ambicioznost in tehnično znanje, ki jih cenimo tudi v našem podjetju. Mladi strokovnjaki iz VSŠ se pri nas izjemno hitro učijo, vključijo v tim in izkoristijo priložnost za izpostavitev in vključitev v projekte, s katerimi si utirajo svojo karierno pot. Tudi v bodoče si želimo čim boljšega sodelovanja in veliko uspešnih kadrovskih zgodb.

1 MEH BELIMED

Delavci Belimeda v akcijiJakob Koller, študent 2. letnika

Višjo strokovno šolo sem izbral, ker ponuja zelo veliko praktičnega usposabljanja tako pri delodajalcu kot pri vajah v okviru šolanja. Odločil sem se zaradi kasnejše zaposlitve, saj delodajalci raje zaposlijo študenta z Višje strokovne šole kot študenta z visoke šole, saj ima že kar nekaj izkušenj z delom. Pridobil sem že znanja na področju elektrotehnike, strojništva, programiranja krmilnikov, kar se uporablja skoraj v vsaki proizvodnji. Znanje sem pridobil tudi s področja komuniciranja v tujem jeziku ter na splošno komuniciranja v podjetjih.  Na delo sem prišel z znanjem, ki je podlaga za uspešno delo v podjetju, vendar pa se večino znanja potem nadgradi v samem podjetju.

1 MEH Jakob KOLLER


Žiga PEČJAK, inž. mehatronike

Za šolanje na Višji strokovni šoli me je spodbudila želja po pridobitvi novega znanja in zanimiv sistem praktičnega pouka, ki mi je omogočil takojšno zaposlitev pri delodajalcu. Med samim šolanjem sem se naučil zelo veliko o programiranju robotov, industrije 4.0, FDM‑tehnologiji, hidravliki in pnevmatiki. Na delovno okolje sem bil s pridobljenim znanjem na Višji strokovni šoli odlično pripravljen, saj smo iz srednje šole naredili lep korak naprej in pridobili širši spekter znanja na več področjih.


1 MEH Ziga PECJAK


Jan RIBI, inž. mehatronike

K šolanju na Višji strokovni šoli me je spodbudilo moderno šolsko okolje s kakovostnim znanjem in z izkušnjami podkovani predavatelji. Med samim šolanjem sem se naučil zelo veliko o delu z roboti, o električnih napeljavah, o pnevmatskih napeljavah v tovarnah ter o industriji 4.0. Na delovno okolje sem bil s pridobljenim znanjem na Višji strokovni šoli odlično pripravljen.

1 MEH Jan RIBIC