Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
9. april 2024

27. državno tekmovanje srednjih zdravstvenih šol za priznanje Angele Boškin

V petek, 5. 4. 2024, je na Srednji zdravstveni šoli Slovenj Gradec potekalo 27. državno tekmovanje srednjih zdravstvenih šol za priznanje Angele Boškin. Tema tekmovanja v programu zdravstvena nega je bilo Duševno zdravje otrok in mladostnikov, v programu bolničar/negovalec pa Psihične in fizične spremembe staranja.

Dijaki so našo šolo ponovno odlično zastopali. Valentina Vovk, Z4b, je osvojila srebrno priznanje. Pohvale pa gredo tudi ostalim tekmovalcem programa ZN in BN, ki so pokazali veliko mero znanja: Žana Jelinič, Z1a, Lina Konda, Z3b, Nejla Kurtalić, Z3c, Viktoriia Manukian, Z4c, Mirjam Zagorc, B1a, Neja Kastelic, B1a, in Kristjan Smerdelj, B2a.

Naši dijaki so dosegli odlične rezultate tudi na literarnem natečaju, kjer je Ela Retelj, K3a, osvojila 1. mesto in tako prejela zlato priznanje. Nagrado za osvojeno 5. mesto pa je prejel tudi Dominik Fajić Kolenc, K3a.

Na likovnem natečaju pa se je izkazala Veronika Luštek, Z3b, saj je za 2. mesto prejela srebrno priznanje.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem in ostalim tekmovalcem!

Mentorji: Uroš Frankovič in Marta Jelinič (tekmovanje iz stroke), Denis Škofič (literarni natečaj) in Tadeja Lamut (likovni natečaj).