Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Uspeh na poklicni maturi

Uspeh na poklicni maturi v šol. letu 2020/21 

Rezultati poklicne mature kažejo, da so uspehi dijakov iz leta v leto boljši in da število diamantnih in zlatih maturantov na Srednji zdravstveni in kemijski šoli narašča kljub turbulentnim časom zaradi epidemije ter z njo povezanim načinom pouka in dela .   

V šolskem letu 2020/2021 je bilo na novomeških srednjih šolah 8 zlatih maturantov splošne mature in 63 zlatih maturantov poklicne mature. Od slednjih je kar 31 dijakov s Srednje zdravstvene in kemijske šole. 

Diamantnih dijakov oz. tistih, ki so imeli vseh 23 možnih točk na poklicni maturi, je bilo zavidljivih 13, zlatih maturantov, to je tistih z 22 točkami, pa 18. Dijaki na Srednji zdravstveni in kemijski šoli so s širše Dolenjske in Posavja, tako je potrebno omeniti, da je bilo kar:  

- 11 iz Novega mesta z okolico (7 zlatih, 4 diamantni), 

- 9 najboljših dijakov iz Posavja (4 zlati, 5 diamantnih),  

- 5 iz Bele krajine (3 zlati, 2 diamantna) ter  

- 6 iz ostalih krajev – Šentrupert, Velika Loka, Zagradec, Kočevje, Šentvid pri Stični (4 zlati, 2 diamantna).  

Šolo odlikuje zavidanja vreden uspeh na poklicni maturi, ki je v preteklem šolskem letu dosegel 99,1 % uspeh v programih srednjega strokovnega izobraževanja in je rezultat načrtnega in strokovnega dela z dijaki tako rekoč od vpisa do mature, saj nam je mar za uspeh slehernega dijaka.

Pristopili k poklicni
maturi
Opravili poklicno
maturo
Uspeh
(v %)
 Zdravstvena nega 7979100% 
 Kemijski tehnik  5959100% 
 Farmacevtski tehnik  5656100% 
 Kozmetični tehnik  3028 93,30%


Vsi ti uspehi našim dijakom omogočajo šolanje na želenih fakultetah ali zaposlitve in tako uresničujejo svoje želje in poslanstvo . Uspeh je tudi pokazatelj, da zgodnje jutranje vstajanje in vožnja v šolo in domov ne predstavljajo ovire, če je učno okolje vzpodbudno in stimulativno.