Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Zdravstvena nega

Varujmo zdravje – preverimo RR

Krožek RR pod geslom Varujmo zdravje – preverimo RR že 16 let
živi s šolo. Naše vodilo je skrb za zdravje vseh nas na ŠC Novo mesto, dijakom pa krožek omogoča pridobivanje  znanja in spretnosti pri merjenju vitalnih funkcij ter navajanje na delo z ljudmi. V okviru krožka sodelujemo pri raznih dejavnostih v šoli in izven nje, udejstvujemo pa se tudi na mednarodnih projektih. Tako smo že bili na Visu in Češkem, v šoli pa smo se predstavili gostom iz Estonije. Poskrbeli tudi za mrežo AED v šoli.  Vsako leto smo prisotni na dnevu odprtih vrat v podjetju Krka, kjer resnično uživamo. V vseh teh letih pa smo sodelovali tudi z mnogimi društvi izven šole. Prav vsako šolsko leto obvarujemo najmanj eno življenje zaradi problemov hipertenzije, ki jo odkrijemo pri merjenju RR in pravočasno svetujemo obisk pri zdravniku.


Cankarjev dom  Glukoza  Krka DOV  Obisk OŠ  SB

  Uniforme  20211222 104050  20211222 103952  plakat tlak


Ekipa prve pomoči

Na naši šoli že vrsto let deluje ekipa prve pomoči, v katero smo vključeni dijaki 3. in 4. letnikov. Na srečanjih obnovimo znanje prve pomoči, pridobimo veščine dajanja prve pomoči, se pripravljamo na tekmovanje in pri tem uživamo. Vse to znanje pa lahko prenesemo tudi na svoje prijatelje in svojce oz. jim znamo pomagati, če potrebujejo tovrstno pomoč. Pridobimo tudi dodatna znanja, ki nam koristijo pri opravljanju izpita prve pomoči za vozniški izpit in v prometu.