Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Prostovoljno delo v SB Novo mestoProstovoljno delo v SB Novo mesto – Sončki

Mentorica: Gloria Šepec

Začetki segajo v leto 2004, ko smo dobili prijazno vabilo iz Splošne bolnišnice Novo mesto za sodelovanje. Vsako leto organiziramo uvodno izobraževanje za nove dijake – prostovoljce, kar je tudi osnovni pogoj, da dijak lahko sploh opravlja prostovoljno delo. Povprečno opravlja prostovoljno delo v posameznem šolskem letu okoli 30 dijakov, ki vsakodnevno obiskujejo bolnike. Prostovoljno delo poteka na naslednjih oddelkih Splošne bolnišnice Novo mesto: pljučno – infekcijski, abdominalni, nevrološki in NBO.
Skupina prostovoljcev pod imenom Sončki obiskuje odrasle paciente v svojem prostem času. Dijaki obiskujejo paciente po pouku.
Delo prostovoljcev spremlja mentorica v šoli in na oddelkih. Prostovoljci prinašajo svojo mladost in razigranost v bolniške sobe ter nudijo urico ali več druženja, branje knjig, družabništvo in druga drobna dela. Lahko so tudi »vezni člen« med bolnikom in osebjem.
Poleg svojega osnovnega dela pa prostovoljci aktivno sodelujejo v vseh projektih pod okriljem Slovenske filantropije in projektih, ki potekajo v širši lokalni skupnosti z namenom širiti temelje prostovoljstva med ljudi, predvsem mladino. Skoraj vsako leto sodelujemo na natečajih Naj prostovoljec, Naj prostovoljski projekt, Naj prostovoljska šola. Za prostovoljce pripravimo slavnostno novoletno in zaključno srečanje. 
Veseli smo, da nas v bolnišnici sprejemajo z odprtimi rokami, saj se vsi zavedamo, da lahko prav mladi prostovoljci s čutom za sočloveka, svojo neposrednostjo ter veseljem, vedrino in nesebično spontanostjo bolnikom ter varovancem krajšajo dolge ure, dneve in tedne bivanja v bolnišnici.

1700812902441  1700812902449  1700812902458

Prostovoljno delo na otroškem oddelku SB Novo mesto – Pikapolonice

Mentorica: Mojca Simončič

Z opravljanjem prostovoljnega dela na otroškem oddelku smo pričeli leta 2007. Vsako leto smo poskušali otrokom s pomočjo delavnic, zgodbic, glasbenih točk in iger pričarati delček prazničnega vzdušja, da bi pozabili na bolečino in strah. Sodelovali smo z bolnišnično šolo in bolnišničnim vrtcem, pripravili posamezne razstave, sodelovali ob tednu otroka, skratka delili smo srečo in veselje. Sedaj to poskušamo na daljavo. Pripravljamo se na novoletni čas, ko želimo otroke razveseliti s skromno pozornostjo in srčnimi željami za prihodnost.
prostovoljci SB NM skupina Pikapolnice   prostovoljci SB NM skupina Pikapolonice 3   prostovoljci SB NM skupina Pikapolonice1

Zaključek
Zaključno srečanje Pikapolonic, prostovoljk na otroškem oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto

Dan odprtih vrat Splošne bolnišnice Novo mesto

Mentorica: Gloria Šepec

Leta 2017 je Splošna bolnišnica Novo mesto prvič izvedla dan odprtih vrat, naši dijaki pa od takrat vsako leto sodelujejo pri izvedbi. Glavni cilj dneva odprtih vrat je, da se predstavijo vsa društva bolnikov, ki sodelujejo s Splošno bolnišnico Novo mesto. Na veznem hodniku se na stojnicah predstavljajo društva, z namenom, da se čimbolj približajo pacientom.

1700814368243   1700814368258