Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Prostovoljno delo v sodelovanju z društvi

Sodelovanje z društvom za celiakijo

Mentorica: Marija Račič

V dvorani Leona Štuklja smo sodelovali z društvom Celiac Slovenije, ki skrbi za prehrano brez glutena. Spoznali smo živila brez glutena, zanimiva pa je bila peka kruha in peciva brez glutena. Dijaki so izvajali tudi meritve vitalnih funkcij in spoznavali delo slovenskih društev za celiakijo.

prostovoljci društvo za celiakijo

Merjenje gleženjskega indeksa

Mentorica: Vida Novinec

Sodelovanje z Društvom za zdravje srca in  ožilja Slovenije
Po  letih premora zaradi epidemije, ko je bilo sodelovanje omejeno na spletna predavanja, smo s podružnico za Dolenjsko in Belo Krajino Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije ponovno vzpostavili »živi« stik. Dijaki prostovoljci so sodelovali pri izvedbi občnega zbora društva, izobraževali so se za merjenje gleženjskega indeksa. Ko so osvojili tehniko merjenja, so v prostorih društva izvedli delavnico meritev za njihove člane. Z društva nas redno obveščajo o novostih na področju stroke in dijakom omogočajo udeležbo na spletnih predavanjih.

obz 22 1  merjenje 3  merjenje 1 

Sodelovanje z društvom liga proti epilepsiji

Mentorica: Marija Račič

S strani društva Liga proti epilepsiji smo dobili prošnjo za sodelovanje pri meritvah vitalnih funkcij ter razdeljevanje njihovih brošur in zgibank. Društvo skrbi za varovanje zdravja bolnikov z epilepsijo in seznanja družbo s problematiko epileptičnih napadov in nudenjem prve pomoči. 
prostovoljci društvo liga proti epilepsiji1  prostovoljci  društvo liga proti epilepsiji  prostovoljci društvo za epilepsijo