Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Prostovoljno delo v VDC Novo mesto

Prostovoljstvo v Varstveno delovnem centru Novo mesto


V letošnjem šolskem letu smo pričeli s prostovoljstvom tudi v VDC Novo mesto, saj prostovoljstvo ni le pomoč nekomu, ampak tudi odlična šola za življenje. S prostovoljnim delom pridobimo specialno znanje, spretnosti in izkušnje, ki so še kako dobrodošle pri našem delu z ljudmi. Poleg naštetega se krepijo naši socialni stiki, osebnostno rastemo in pridobimo status v družbi. S prostovoljstvom izpolnjujemo tudi svoje aktivno državljanstvo.
V času prostovoljstva delamo kot družabniki varovancem, s katerimi se pogovarjamo, igramo družabne in socialne igre ter jim beremo. Pomagamo jim pri vsakodnevnih opravilih, na ustvarjalnih, kuharskih in sprostitvenih delavnicah. Ne samo za nas, tudi za varovance so praznovanja čaroben čas. Veseli so vsakršnih športnih in glasbenih aktivnosti, pri katerih se skupaj z nami sprostijo. Veliko jim pomeni tudi vključevanje v vsakdanje okolje, kjer se počutijo sprejete.
Če želiš občutiti, kako nekomu polepšati dan, obstaja samo en pogoj, da se pridružiš prostovoljcem:
 »POKAŽI, DA TI JE MAR.« 

Prostovoljstvo   prostoovljstvo 2

V jati z drugačnimi


Varstveno delovni center Novo mesto že nekaj let organizira mednarodna srečanja oseb z intelektualno ali gibalno oviranostjo. Namen srečanj je spoznavanje in sprejemanje oseb z intelektualno ali gibalno oviranostjo ter hkrati pridobivanje novega znanja. Običajno gre za medsebojno druženje šolarjev, dijakov in drugih starejših.