Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Pisanje vzpodbudnih pisem

Natečaj Male ode radosti

Mentorica: Mojca Gajič in Mojca Simončič

Rdeči križ Novo mesto je v septembru 2022 povabil šole in vrtce k sodelovanju v literarnem natečaju.
Izdelki v obliki hvalnice veselja, radosti, humorja so obogatili izdelano Pratiko za lepše dni, ki je bila novoletno darilo starejšim občanom Novega mesta.
Srednja zdravstvena in kemijska šola je sodelovala pod okriljem Šolskega centra Novo mesto, ki je prejel posebno priznanje za množično vključitev mladih v natečaj.Natečaj Nisi sam

Mentorica: Mojca Gajič

Dijaki Srednje zdravstvene in kemijske šole sodelujejo na natečaju Nisi sam, katerega pobudnik in organizator je Rdeči križ Novo mesto. Odziv je velik, sodelujejo dijaki 2., 3. in 4. letnikov, ki so pisali pisma, pesmi, lepe misli. Rdeči križ bo zapise skupaj z darilom dostavil starostnikom. Dijaki so tako pokazali empatijo in pripravljenost vnesti v vsakdanjost starostnikov lepe misli in jim s pismom polepšati dan ter pregnati občutek osamljenosti.

Nisi sam: Ana Vintar
  


Pisma neznanim znancem

Mentorica: Slađana Sladojević

Povezali smo se s Festivalom Velenje, ki je v prvem valu epidemije z okužbo COVID-19 organiziral pisanje pisem neznanim znancem. Dijaki so se odzvali povabilu in napisali pisma, ki so jih nato prejeli starostniki v domovih za starejše po vsej Sloveniji. Osnovni namen pisem je bil polepšati dan, razveseliti in ohrabriti naključne neznance s toplo besedo.
prostovoljci pisma neznanim znancem  prostovoljci pisma neznanim znancem


Srčna pisma – svetovni dan otrok z redko boleznijo

Mentorica: Mojca Simončič

Že drugo leto zapored smo se odzvali na projekt Srčna pisma, ki ga pripravlja Društvo Julijan Vilijem  ob svetovnem dnevu redkih bolezni, to je 28. februarja. Dijakom Srednje zdravstvene in kemijske šole ni bilo težko odpreti src in napisati misli in želja iz srca. Nastalo je toliko pisem, da smo jih razdelili tudi na otroškem oddelku SBNM. Vsa pisma smo v elektronski obliki posredovali združenju, ki je pisma razdelilo med družine, ki se soočajo z negovanjem otroka z redko obliko bolezni. 
prostovoljci srčna pisma2  prostovoljci srčna pisma1  prostovoljci srčna pisma