Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Humanitarne akcije

POMAGAMO ŽIVALIM V ZAVETIŠČIH

Od leta 2011 vsako leto organiziramo zbiranje dotrajanih brisač, odej, posteljnine, občasno pa tudi zbiranje igrač, povodcev in hrane za male živali v zavetiščih. V zbiralne akcije so vključeni dijaki in učitelji naše šole, občasno pa tudi dijaki in učitelji drugih šol Šolskega centra Novo mesto. Do sedaj smo zbrani material predali različnim zavetiščem, nekaterim celo večkrat. Zavetišča, ki so prejela donacijo, so bila:

 • Zavetišče Turk v Zajčjem Vrhu pri Stopičah,
 • Veterinarska postaja Sevnica,
 • Veterinarska bolnica Brežice, v okviru katere imajo zavetišče za živali,
 • Animal angels Trebnje,
 • Zavetišče »Meli« Trebnje.
2 slika  3 slika  4 slika  5 slika 

6 slika  7 slika  8 slika  9 slika  10 slikaMAJHEN PRISPEVEK, VELIKO DARILO

Ideja za dobrodelno akcijo z naslovom Majhen prispevek – veliko darilo se je »rodila« decembra 2014. Od takrat vsako leto v prazničnih decembrskih dneh učitelji in zaposleni zbiramo hrano z daljšim rokom uporabe, osnovne izdelke za higieno, priboljške za praznike. Prispevkov je vedno veliko, tako da lahko pripravimo več večjih paketov daril, ki jih potem predamo nekaj družinam naših dijakov, ki so najbolj potrebni pomoči. V teh letih smo praznike polepšali nekaterim našim dijakom pa tudi otrokom v kriznem centru in varni hiši.

11 slika    12 slika

 

 

Tudi v letošnjem decembru, ki je sicer zaznamovan s koronavirusom, bomo delili srečo, a tokrat nekoliko drugače, vendar z enakim namenom – polepšati praznike pomoči potrebnim dijakom naše šole, ki se zaradi materialne in socialne stiske praznikov ne veselijo. Učitelji in zaposleni smo zbirali finančna sredstva in kupili vrednostne bone za nakup v nakupovalnem centru, s katerimi bomo polepšali praznike 4 dijakom naše šole, pri katerih smo zaznali veliko finančno stisko.

slika 2020