Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Zdravstvena nega

Tekmovanje srednjih zdravstvenih šol za priznanja Angele Boškin (program zdravstvena nega)
ter
Tekmovanje srednjih zdravstvenih šol za priznanja Angele Boškin (program bolničar-negovalec)

Tekmovanje iz zdravstvene nege in oskrbe za priznanje Angele Boškin, ki je bila prva šolana medicinska sestra v Sloveniji, na državnem nivoju poteka že od leta 1996, ko ga je prvič organizirala ravno naša šola. V času izobraževanja naši dijaki pridobijo ogromno znanja, tisti, ki pa znanje želijo še poglobiti, imajo možnost sodelovanja tudi na tovrstnih tekmovanjih. 
Šola najprej organizira šolsko tekmovanje, najboljši pa se nato udeležijo državnega tekmovanja, ki tradicionalno poteka vsako leto na zadnji petek pred svetovnim dnevom zdravja – 7. aprila. Cilj tekmovanja je predstavitev in primerjava znanja dijakov na državnem nivoju, obenem pa je to tudi priložnost za medsebojno povezovanje šol in izmenjavo izkušenj. Hkrati s tekmovanjem iz stroke potekata tudi literarni in likovni natečaj, kjer je tema povezana z geslom svetovnega dneva zdravja. V zadnjih letih je naša šola na tem tekmovanju ena najuspešnejših, saj dijaki redno posegajo po srebrnih in zlatih priznanjih, na kar smo še posebej  ponosni.

ZD Boškin
Fotografija lanskoletnih tekmovalcev s ponosnima mentorjema in ravnateljico, ko so dijaki programa ZN in BN skupaj osvojili 2 zlati, 1 srebrno in 2 bronasti priznanji.