Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Razno

Dan odprtih vrat v podjetju Krka

Mentorica: Marija Račič

S podjetjem Krka, d.d., že več let sodelujemo pri njihovem dnevu odprtih vrat. Z meritvami arterijskega krvnega tlaka namreč njihovim obiskovalcem merimo to pomembno vitalno funkcijo ter svetujemo glede zdravega načina življenja. Meritev je vsako leto več, tako da se že bližamo številki 1000 v enem dnevu. Sodelovalo je 16 dijakov in dve mentorici. Vedno smo veseli Krkinih majic in priložnostnih darilc, predvsem pa praktičnih izkušenj pri delu z ljudmi.
prostovoljci DOV Krka1  prostovoljci DOV Krka


Krvodajalska akcija zaključnih letnikov

Mentorica: Vida Novinec

Pomagati drugim je plemenito in humano dejanje. Drugim lahko pomagamo na različne načine, tudi z darovanjem svoje kri. Dijaki zaključnih letnikov najprej poslušajo predavanje, kjer spoznajo razvoj krvodajalstva, potrebe po krvi in pogoje, da postaneš krvodajalec. Tisti, ki želijo, se lahko prijavijo za odvzem krvi, ki poteka v novomeški enoti Zavoda za transfuzijo Slovenije. Vsi, ki darujejo kri, so zasluženo ponosni na svoje dejanje. Organizirane krvodajalske akcije izvajamo že deset let.
prostovoljci krvodajalska akcija2  prostovoljci krvodajalska akcija1


 
Skrb za okolico šole

Mentorica: Marija Račič

Na zdravstveni šoli skrbimo tudi za urejenost okolice šole. Vsako leto z dijaki 2. letnikov programa zdravstvena nega posadimo sončnice in tulipane, ki nato krasijo okolico naše šole, da je ta lepša, prijaznejša in bolj domača.
prostovoljci  skrb za okolico šole