Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Razno

Dan odprtih vrat v podjetju Krka

Mentorica: Marija Račič

S podjetjem Krka, d.d., že več let sodelujemo pri njihovem dnevu odprtih vrat. Z meritvami arterijskega krvnega tlaka namreč njihovim obiskovalcem merimo to pomembno vitalno funkcijo ter svetujemo glede zdravega načina življenja. Meritev je vsako leto več, tako da se že bližamo številki 1000 v enem dnevu. Sodelovalo je 16 dijakov in dve mentorici. Vedno smo veseli Krkinih majic in priložnostnih darilc, predvsem pa praktičnih izkušenj pri delu z ljudmi.
prostovoljci DOV Krka1  prostovoljci DOV Krka

Dijaki za osnovnošolce

Mentorji: Gloria Šepec, Marjanca Velkavrh, Matjaž Ferkolj

Na povabilo Gimnazije Novo mesto in Gimnazije Bežigrad smo se odločili pristopiti k projektu prostovoljstva z naslovom Dijaki za osnovnošolce ¬– učna pomoč osnovnošolcem pri učenju na daljavo.
32 dijakov od 1. do 4. letnika v svojem prostem času pomaga po spletni aplikaciji ZOOM osnovnošolcem pri utrjevanju znanja, domačih nalogah ali pa pri razlagi učne snovi, in sicer pri predmetih: matematika, angleščina, fizika, kemija, biologija, slovenščina, naravoslovje/družboslovje. Skupina dijakov bo tudi enkrat tedensko izvajala zabavne urice za osnovnošolce prve triade. Te urice bodo namenjene gibanju, ustvarjanju in igram.
Prostovoljci dijaki za osnovnošolce
Krvodajalska akcija zaključnih letnikov

Mentorica: Vida Novinec

Pomagati drugim je plemenito in humano dejanje. Drugim lahko pomagamo na različne načine, tudi z darovanjem svoje kri. Dijaki zaključnih letnikov najprej poslušajo predavanje, kjer spoznajo razvoj krvodajalstva, potrebe po krvi in pogoje, da postaneš krvodajalec. Tisti, ki želijo, se lahko prijavijo za odvzem krvi, ki poteka v novomeški enoti Zavoda za transfuzijo Slovenije. Vsi, ki darujejo kri, so zasluženo ponosni na svoje dejanje. Organizirane krvodajalske akcije izvajamo že deset let.
prostovoljci krvodajalska akcija2  prostovoljci krvodajalska akcija1

Miklavževanje na šoli

Mentorica: Marija Račič

December je mesec optimizma, sreče ter obdarovanj. Da bi popestrili vzdušje v šoli, smo se dogovorili, da dijaki višjih letnikov presenetijo nižje letnike. Dijaki so spekli parkeljne, slaščice, napisali lepe misli. Miklavževo jutro v šoli je bilo nepozabno, ob tem pa je stekla beseda tudi o tradiciji obdarovanja otrok ob dnevu svetega Miklavža.
prostovoljci miklavževanje na šoli2  prostovoljci miklavževanje na šoli1  prostovoljci miklavževanje na šoli
 
Skrb za okolico šole

Mentorica: Marija Račič

Na zdravstveni šoli skrbimo tudi za urejenost okolice šole. Vsako leto z dijaki 2. letnikov programa zdravstvena nega posadimo sončnice in tulipane, ki nato krasijo okolico naše šole, da je ta lepša, prijaznejša in bolj domača.
prostovoljci  skrb za okolico šole 
Delavnica za učence OŠ– Vsakdo lahko reši življenje

Mentorica: Marija Račič

V šolskem letu 2018/2019 smo po končanem pouku organizirali počitniške delavnice za osnovnošolce. Želeli smo jim predstaviti našo šolo, dijake, pouk prve pomoči in nujne medicinske pomoči ter poklic medicinske sestre in zdravstvenika. Delavnici so se pridružili tudi starši, ki so z veseljem opazovali zanimanje in navdušenje ter spretnosti svojih otrok. Preživeli smo čudovite medgeneracijske urice, na katerih so otroci spoznali tudi uporabo AED v prvi pomoči.
prostovoljci vsakdo lahko reši življenje2  prostovoljci vsakdo lahko reši življenje1  prostovoljci vsakdo lahko reši življenje3