Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Greenology

Na razpisu Erasmus+ 2022 KA1 je bil odobren projekt Šolskega centra Novo mesto Greenology – ekologija v stroki (št. projekta: 2022-1-SI01-KA122-VET-000068654). 

GREENOLOGY-EKOLOGIJA V STROKI

Na ŠCNM smo pridobili nov mednarodni projekt v okviru EU programa  Erasmus+ KA1 z naslovom “Greenology – ekologija v stroki”. 
 
Da bo projekt prepoznaven, smo razvili zanj logotip v sodelovanju z našimi dijaki in študenti iz Lycée de Brest, Francija, ki so bili na praksi na Višji strokovni šoli in so študentje s področja informatike.


KATERI SO CILJI PROJEKTA? 

Glavni cilj projekta je dvig ekološke zavesti ob opravljanju poklicev različnih strok. V okviru dejavnosti pred, med in po mobilnosti bodo dijaki poglabljali znanje o ekoloških ukrepih na svojih poklicnih področjih in v vsakdanjem življenju.  

Dijaki se bodo tudi naučili osnov francoskega jezika ob sodelovanju sošolcev doma in dijakov partnerskih inštitucij. In to ne samo tisti, ki se bodo udeležili mobilnosti, ampak tudi veliko drugih dijakov, ki se bodo vključili v projekt preko različnih dejavnosti na temo projekta že pred mobilnostjo. Kasneje pa bodo lahko sami mobilnosti sledili preko družbenih medijev in v živo na daljavo. Na daljavo bodo v aktivnosti vključeni tudi dijaki Prve tehniške šole iz Kruševca v Srbiji, kar projektu daje še dodatno dimanzijo sodelovanja.

Pri načrtovanju projekta smo izhajali iz potreb dijakov, ki so bili v času epidemije prikrajšani za medvrstniško druženje in sodelovanje, kot tudi za mreženje in izpopolnjevanje v okviru podjetij in mednarodnih povezav. Obenem projekt prepoznava ekousmerjenost v poklicnem in osebnem življenju kot nujo in sredstvo za osebnostno rast in poklicni napredek.   

KOLIKO DIJAKOV SODELUJE V TEM PROJEKTU? 

30 dijakov, izbranih iz vseh šol ŠCNM, se bo udeležilo mobilnosti v dveh šolah v Franciji. Projekt pa bo aktivno vključil tudi dijake, ki na mobilnost ne bodo odšli, ter dijake partnerskih šol iz Francije in Srbije.

VKLJUČENE PARTNERSKE INSTITUCIJE

Projekt vključuje mobilnost v partnerskih institucijah v Franciji Lycée Le Croix Rouge-La Salle iz Bresta (https://www.lacroixrouge-brest.fr/en/2266-2/) 
in Lycée général et technologique Le Likès-La Salle iz Quimperja (http://www.likes.org/). V določene dejavnosti bodo na daljavo vključeni tudi dijaki Prve tehniške šole iz Kruševca, Srbija (Prva tehnička škola, https://prva-tehnicka.edu.rs/).

PROJEKTNA SKUPINA