Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Zdrava šola

Zdrava šola

Temeljno poslanstvo zdravih šol je promocija zdravega načina življenja in skrb za zdravje ter dobro počutje dijakov, učiteljev in staršev. 
Letos naša šola obeležuje 25 let aktivnega sodelovanja z mrežo Zdravih šol. Ves čas se trudimo razvijati pozitivni odnos do zdravja, spodbujati mlade in vse ostale k zdravemu načinu življenja ter zavedanju, da lahko vsak posameznik prispeva k boljšemu zdravju.
V zadnjih letih so na šoli potekale različne aktivnosti v okviru zdrave šole:
- projekt Nekadilski razred, kjer smo s promocijskimi aktivnostmi skušali mlade odvrniti od kajenja oz. jih spodbuditi k opustitvi kajenja;
- rožnati oktober - mesec boja proti raku na dojki;
- krvodajalstvo, v okviru katerega smo vse dijake četrtih letnikov in zaposlene na Šolskem centru pozvali k vključitvi med krvodajalce;
- svetovni dan zdravja – posebna promocija zdravega življenjskega sloga;
- svetovni dan brez cigarete;
- merjenje gleženjskega indeksa, kjer so dijaki sodelovali z Društvom za zdravje srca in ožilja;
- skrb za duševno zdravje;
- preprečevanje odvisnosti;
- skrb za duševno zdravje.
Vsa leta sodelujemo z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje. Skupaj z njihovimi predstavniki izvajamo različne stojnice in razdeljujemo strokovno gradivo na temo javnega zdravja. 

November – movember : Z brki proti raku prostate

Mesec november je proglašen za mesec, ki je namenjen zdravju moških.  Poudarek je na opazovanju in preprečevanju  raka PROSTATE in MOD, na vzpodbujanju duševnega zdravja in preprečevanja samomora.


Rožnati oktober

Oktober je mesec boja proti raku na dojki. Letošnje geslo je: «Najboljši prijateljici potipaj po zdravju.« Cilj aktivnosti je spodbuditi ženske k samopregledovanju dojk, ki je najpomembnejši ukrep za odkrivanje raka v začetnem stadiju, ko je ta še ozdravljiv. V projektu Zdrava šola smo pripravili plakat in navodila za samopregledovanje.
V petek, 27. oktobra, vabimo vse dijake in zaposlene, da oblečete rožnata oblačila, uporabite rožnate modne dodatke ali si pripnete pentlje.
Posamezni oddelki se lahko fotografirate/posnamete zgodbo ali posnetek za TikTok v rožnatih oblačilih in le-to posredujete razredniku, ki bo poskrbel za objavo na šolskih socialnih medijih.

Posnetek zaslona 2023 10 24 103248   Posnetek zaslona 2023 10 24 103303    Posnetek zaslona 2023 10 24 103317   

Rožnati oktober 1  Rožnati oktober 2  Rožnati oktober 3
Projekti