Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Naravoslovje

Kemijski krožek

Mentorici:

Pri kemijskem krožku izvajamo zanimive, zabavne, nenavadne in (ne)varne poskuse, ideje zanje pa velikokrat prispevamo kar sami dijaki. Tako smo pripravili nasičene raztopine različnih snovi, iz katerih so zrasli čudoviti kristali. Celulozo smo spremenili v posebno nitrocelulozo, ki v trenutku zgori. Občudovali smo zeleni ognjeni tornado in izdelali smodnik. Preizkusili smo skrivnostno pisavo, ki jo lahko preberemo samo kemiki. Naredili smo še veliko drugih poskusov, ogromno pa jih še čaka na uresničitev, saj nam nikoli ne zmanjka idej.

krožek  Kristal (CuSO4)  Ognjeni tornado  smodnik 3  nitroceluloza 2
 


Farmacevtski krožek


Krožek obiskujemo dijaki, ki želimo še podrobneje spoznati načine izdelave različnih farmacevtskih pripravkov, kot so kreme, mazila, različne zdravilne čajne mešanice in raztopine. Tako nastajajo izdelki, ki so koristni za krepitev in ohranjanje našega zdravja. Z njimi pogosto obdarujemo obiskovalce šolskih prireditev, z znanjem, ki ga pridobimo, pa tudi doma izdelujemo razne izdelke za domačo rabo in bogatimo domačo lekarno. 

Raziskujem kemijo

Mentorici:

Dijaki programa farmacevtski tehnik rešujemo težje kemijske naloge in se preizkušamo v reševanju maturitetnih nalog. Na ta način se namreč pripravljamo na opravljanje dodatnega maturitetnega predmeta na splošni maturi (5. predmet).

Raziskujem biologijo


Krožek obiskujemo dijaki 3. in 4. letnikov, in sicer gre za pripravo na opravljanje dodatnega maturitetnega predmeta na splošni maturi (5. predmet). Obravnavamo različne teme, kot so: genetika, evolucija, rastlinski ter živalski sistem, rešujemo maturitetne pole in druge problemske  naloge.Botanični krožek


Pri botaničnem krožku dijaki spoznavajo določene družine rastlin in njihove tipične predstavnike,  predvsem tiste, ki so koristne za človeka. Dijaki spoznavajo rastline, ki rastejo v okolici šole in se naučijo izdelati herbarij. Pripravljajo se tudi na tekmovanje iz poznavanja flore.


Biološki krožek (poizkusi v biologiji)


Pri biološkem krožku spoznavamo in poglabljamo znanje iz različnih bioloških področij (genetika, mikrobiologija, ekologija, evolucija …) preko izvedbe različnih poizkusov in ogleda dokumentarnih ter izobraževalnih oddaj.