Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Kemijada

Kemijada je državno tekmovanje kemijskih tehnikov in srečanje mladih kemikov. Poteka vsako leto na eni izmed petih srednjih kemijskih šol v Sloveniji. Tekmovanje obsega eksperimentalno praktično delo s področja laboratorijske in analizne tehnike, zapis poročila po navodilih, znanje kemijskega računstva ter določena strokovna teoretična znanja. Ob tekmovanju poteka še srečanje mladih kemikov, ki je organizirano kot strokovni, kulturni, družabni in športni dogodek.
Najboljša dijaka na državnem tekmovanju kemijskih tehnikov se uvrstita na mednarodno tekmovanje, imenovano Grand Prix Chemique. Organizirano je vsaki dve leti v eni od sodelujočih držav. Slovenija na tem mednarodnem tekmovanju sodeluje že vse od leta 1991. Poleg tekmovalnega dela, v katerem se tekmovalci pomerijo v praktičnem in teoretičnem znanju s področja klasične in instrumentalne kemijske analize ter področja organske sinteze, ima srečanje tudi družabni del, kjer tekmovalci predstavijo svojo šolo, mesto in državo, iz katere prihajajo.